Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Grand Tour»

I bråk etter «iskrem er homo»-kommentar

Medprogramleder i «The Grand Tour», Richard Hammond, får kritikk etter å ha sammenlignet det å spise iskrem med å være homofil.  

BLIR KALT LATTERLIG: «The Grand Tour»-programleder Richard Hammond blir kalt latterlig etter sin iskrem-kommentar rettet mot homofile. Foto: Scanpix
BLIR KALT LATTERLIG: «The Grand Tour»-programleder Richard Hammond blir kalt latterlig etter sin iskrem-kommentar rettet mot homofile. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under siste episode av motorprogrammet «The Grand Tour» at Richard Hammond kom med kommentaren, som han i ettertid har fått kritikk for. Det skriver The Guardian.

Sjette episode av første sesong ble sendt foran et live-publikum i Finland. Episoden, med navnet «Happy Finnish Christmas», ble sendt på Amazon Prime 23. desember.

Britiske Hammond var sammen med Jeremy Clarkson og James May i lang tid ansiktene til verdens mest populære motorshow «Top Gear».

I fjor fikk Clarkson sparken som programleder etter både maktkamp og krangel med BBC-ledelsen. May og Hammon fulgte seinere etter, og etter kun kort tid varslet trioen om at de returnerte med et nytt bilkonsept.

Famøs kommentar

Iskrem-kommentaren fra Hammond falt under en samtale med programleder Jeremy Clarkson om interiøret i en Rolls Royce.

«Det eneste problemet er at man ikke kan spise en Magnum sjokoladeis i en sånn», sier Clarkson.

«Det går bra, jeg spiser ikke iskrem. Det har noe å gjøre med at jeg er hetero», svarer Hammond.

Mens Clarkson og May ser forbløffede ut får Hammond applaus fra publikum i studio.

«Hvorfor applauderer dere ham?» spør Clarkson publikum og fortsetter:

«Hva mener du? Sier du at alle barn er homoseksuelle?»

Hammond svarer:

«Iskrem er litt - du vet. Jeg har rett. Jeg kan ikke tro at du ikke ser det. »

I ettertid har kritikken mot Hammond haglet fra Twitter. «Er menn som ser på dette programmet sneversynte røyskatter?» spør blant annet Twitterbrukeren Hayden Scott-Baron.

Hammond får også kritikk fra LHBT-miljøet i England.

- Feil signaler

Ifølge en talsperson fra LHBT-organisasjonen Stonewall er ikke bare Hammonds valg av ord latterlige, men også valgt for å gjøre andre mindre. Talspersonen sier til The Guardian at å høre denne typen snakk på tv sender feil signaler til unge mennesker.

Journalist og menneskerettsaktivist Peter Tatchell, sier til The Guardian:

«Det er en pervers verden når en aktivitet som ispising blir brukt i en slik sammenheng. At Richard Hammon mener han må understreke sin heteroseksualitet er rart. Hans fordommer er ille nok, men at publikum applauderer ham er enda verre».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!