I dag blir han sjefen til kona og sønnen

Torry Pedersen (53) er enehersker i nye VG. Slik blir den nye VG-ledelsen.

FØRSTE DAG PÅ JOBB: Torry Pedersen overtar i dag jobben til Bernt Olufsen og Espen Egil Hansen i henholdsvis VG og VG Nett når disse selskapene fusjoneres til ett.
 Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FØRSTE DAG PÅ JOBB: Torry Pedersen overtar i dag jobben til Bernt Olufsen og Espen Egil Hansen i henholdsvis VG og VG Nett når disse selskapene fusjoneres til ett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Fra og med i dag fusjoneres VGs papiravis og VG Nett til ett selskap. Eneherskeren over det sammenslåtte avishuset er Torry Pedersen, som tiltrer i en nyopprettet stilling som både ansvarlig redaktør og administrerende direktør i nye VG.

Kriblinger i magen, det har han ikke.

- Vi får håpe at denne dagen ikke blir den mest dramatiske jeg har opplevd i jobbsammenheng, sier Pedersen til Dagbladet.

Ny VG-ledelse I går ble også resten av den nye VG-ledelsen offentliggjort under et allmøte i VG-huset.

Nyhetsredaktør Helje Solberg (43) fortsetter som papiravisas nestleder og får tittelen avisredaktør. Espen Egil Hansen (45) går fra å være sjefredaktør for VG Nett til å være digitalredaktør i VG.

Kommersiell direktør Per Håkon Fasting (46) fortsetter i stillingen den samme stillingen som han har hatt til nå, mens administrerende direktør Jo Christian Oterhals (38) i VG Multimedia tiltrer i stillingen som digitaldirektør. Hanne Skartveit fortsetter som politisk redaktør, mens featuresjef Nina Gram pensjonerer seg. Hvem som overtar hennes stilling er ikke klart.

Familiebedrift Når Pedersen starter i jobben som VGs øverste sjef etter Bernt Olufsen og Espen Egil Hansen, blir han samtidig ansvarlig redaktør for både sønnen og kona si.

Sønnen Markus Aarstad (20) jobber med innhold til VGpluss, VGs Ipad-satsning, mens kona Kari Aarstad Aase er utgavesjef for VG Fredag.

- Det hadde vært enklere om det ikke var slik. Nå som jeg er sjef, er det noen stillinger som de ikke kan få, som de muligens ellers kunne vært aktuelle for, sier Pedersen.