FILMENENE SOM IKKE SLUTTER: I 2015 er de fleste amerikanske storfilmer en fortsettelse av en historie som har blitt påbegynt i en annen film, og dersom tittelen inkluderer et tall minner opplevelsen ofte om å se en vilkårlig valgt episode av en tv-serie man ikke følger med på. Her fra «Age Of Ultron» med skuespiller Scarlett Johansson. Foto: Filmweb
FILMENENE SOM IKKE SLUTTER: I 2015 er de fleste amerikanske storfilmer en fortsettelse av en historie som har blitt påbegynt i en annen film, og dersom tittelen inkluderer et tall minner opplevelsen ofte om å se en vilkårlig valgt episode av en tv-serie man ikke følger med på. Her fra «Age Of Ultron» med skuespiller Scarlett Johansson. Foto: FilmwebVis mer

I dag er de fleste amerikanske storfilmer en fortsettelse av en historie fra en annen påbegynt film

Marvel Studios er i ferd med å skape en ny type filmfortelling.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det fantes ei tid da vi kunne løse billett til en Hollywood-film og være relativt sikker på å bli servert en helhetlig og forståelig filmfortelling.

Når det gjaldt oppfølgere var filmskaperne påpasselige med å gjøre hovedhandlingen forståelig for et publikum som ikke hadde fulgt med fra begynnelsen av, og de lange handlingstrådene var i hovedsak henvist til sidelinja. Å lage filmer - og enda verre: dyre filmer - som krevde omfattende forhåndskunnskaper ble i beste fall sett på som risikabelt og i verste fall som inkompetent.

Idag er situasjonen en ganske annen. I 2015 er de fleste amerikanske storfilmer en fortsettelse av en historie som har blitt påbegynt i en annen film, og dersom tittelen inkluderer et tall minner opplevelsen ofte om å se en vilkårlig valgt episode av en tv-serie man ikke følger med på.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn