I dag er det 40 år siden dette bildet ble tatt

- Noen kommer til å bli meid ned, sier drosjesjåfør i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag - klokka 11.35, for å være presis - er det 40 år siden John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney og George Harrison forlot platestudioet i Abbey Road 3 i London etter å ha fullført det som skulle bli dere siste innspillinger sammen.

Ute i gata sto fotograf Iain Macmillan på en gardintrapp mens en politimann stanset biltrafikken. I ti-femten minutter gikk medlemmene i the Beatles fram og tilbake over fotgjengerfeltet mens Macmillian knipset, skriver AFP. Ett av bildene endte opp som et av verdens mest ikoniske plateomslag.

I dag markerer Beatles-fans jubileet - ved å krysse gata samme sted, slik Beatles-fans og andre turister forsåvidt gjør for moro skyld hver dag.

Men følger du med på Abbey Road-studioets webkamera vil du nok se langt flere enn vanlig. En beatlesguide skal lede prosesjonen, som blant annet omfatter et tributeband i tilsvarende klær som det Beatles brukte i 1969, ifølge den uoffisielle fansida Beatlesnews.

Hint om McCartney-dødDet er flere grunner til at Abbey Road-bildet er blitt så kjent. Ikke bare er det visuelt slående, med sin symmetriske komposisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer