I dag er Ninja-dagen!

Feiringen blir forbigått i stillhet, mener «M»-skaper Mads Eriksen.

(Dagbladet.no): Det er ingen hemmelighet at det i alle år (i hvert fall siden internett kom til verden) har eksistert en bitter strid mellom tilhengere av pirater og ninjaer.

Som en respons på den internasjonale «Snakk som en pirat»-dagen som feires hver 19. september, er dagen i dag utnevnt til den store Ninja-dagen.

Pirater vs. ninjaer

Dette er den fjerde gangen Ninja-dagen feires, og folk oppfordres til å kle seg ut som en ekte ninja, og oppføre seg deretter. Mye hemmelighetskremmeri og sniking i skyggene, altså.

Den første Ninja-dagen oppsto på premiere-dagen til Tom Cruise-filmen «The Last Samurai», der vi får se ninjaer kjempe mot erkefiendene samuraiene. Opprinnelig var ninjaene grupper av hemmelige krigere i Japan på 1300-tallet. 

- Det er en populær nett-oppfatning som etablerer en rivalisering mellom pirater og ninjaer. Pirater er høylydte, utagerende, uhøflige og grove - mens ninjaene representerer det nøyaktig motsatte. Det skulle bare mangle at også ninjaer skulle få sin egen dag, sier Michael Fiegel, skaperen av Ninja-dagen, til Send2Press.

Det er kommet flere andre forslag til navn på dagen. Ettersom det er uaktuelt med en «Talk Like a Ninja Day» (ninjaer snakker som kjent ikke), er andre forslag «Walk Like a Ninja Day» og «Creep Like a Ninja Day».

Hemmelighetsfull

En av ninjaenes største venner i Norge er Mads Eriksen, skaperen av tegneserien «M».

EKTE NINJA: Det er mange myter om ninjaene. I denne «M»-stripen av Mads Eriksen blir noen av dem forklart - men ninja-verdenen forblir likevel mystisk og hemmelighetsfull. Faksimile: MADS ERIKSEN
EKTE NINJA: Det er mange myter om ninjaene. I denne «M»-stripen av Mads Eriksen blir noen av dem forklart - men ninja-verdenen forblir likevel mystisk og hemmelighetsfull. Faksimile: MADS ERIKSEN Vis mer


- Nå, er du korrekt antrukket i dag?

- Det kan jeg ikke si noe om, sier en svært hemmelighetsfull Eriksen.

Av en eller annen grunn er han mer ordknapp enn normalt i dag. Men dette kan han si:

- Det er jo flott at ninjaene får sin egen dag, men jeg tviler på at noen dukker opp på feiringen - du vil i hvert fall aldri se at de er tilstede.

- Piratene herjer jo og fester på sin egen dag, men ninjaer er ikke så veldig glade i å feste. Vel, kanskje de blå eller gule ninjaene hadde beveget seg utpå, men aldri de ekte ninjaene, forteller Eriksen


- Og hvordan feirer du dagen?

- Det kan jeg heller ikke si. Eller - jeg kan jo si det, men da må du forsvinne etterpå.

For de av dere som nå har funnet frem de svarte gevantene, gjenstår det bare en ting: Å lage din egen kastestjerne - i papir.

FEIRER I STILLHET: I dag en Ninja-dagen.