I dag er Pokémon-dagen!

Spillfenomenet feirer ti år - med Hulk Hogan i spissen.

(Dagbladet.no): I februar 1996 ble to Pokémon-spill sluppet på GameBoy i Japan.

Det var starten på et kulturfenomen som i ti år har regjert spillister, tv-kanaler, leketøysforretninger og millioner av barns hverdager.


Hulk Hogan i spissen
Til nå har Pokémon - kort for pocket monsters - omsatt for over 150 milliarder kroner, mye takket være spillene, leketøyene og Pokémon-kortene som ble lansert i 1999.


I dag skal den Nintendo-kontrollerte franshisen feire seg selv i New York med den største Pokémon-samlingen noen sinne. Flere tusen mennesker - for det meste barn og unge - skal samles i Bryant Park.

I spissen for det hele står den tidligere wrestleren Hulk Hogan, som selv spiller Pokémon etter at hans sønn Nick introduserte ham for fenomenet, kan man lese på Pokemon.com - som også vil dekke festen.

Pokémon-dagen

New Yorks borgermester Michael Bloomberg har like godt valgt å slå på stortromma i anledning arrangementet, og gjort 8. august til den «offisielle Pokémon-dagen».

De tilstedeværende i Bryant Park vil kunne se en 20 meter høy Pikachu-ballong, overvære det nasjonale mesterskapet i Pokémon-spilling, samt få en sniktitt på to kommende «Pokémon»-spill og den lanseringsklare filmen «Lucario and the Mystery of Mew».

POPULÆRT: Pokémon-bølgen har manifestert seg i spill, leker, tegnefilmer- og serier - samt samlekort, som avbildet her. Foto: SCANPIX
POPULÆRT: Pokémon-bølgen har manifestert seg i spill, leker, tegnefilmer- og serier - samt samlekort, som avbildet her. Foto: SCANPIX Vis mer
KJEMPEBALLONG: Denne kjempeballongen av Pikachu dukker opp på festen i dag.
BARNAS HELT? Eks-wrestleren og reality-stjernen Hulk Hogan er vert for dagens Pokémon-feiring.