Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I dag er vi alle jøder

Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte om jeg synes du er en møkkamann, Ubaydullah.

HATEFULLT: «Bak dine «insha' allah»-er og «fred være med ham» skinner ditt hatefulle og forskrudde sinn så tydelig fram at det i grunn er latterlig å ta deg alvorlig. Men som du selv uttaler: det er riktig å reagere når man mener at det er noe urettferdighet som kommer opp i samfunnet», skriver artikkelforfatteren til Ubaydullah Hussain. Bildet er fra demonstrasjon i forbindelse med «Innocence of muslims»-filmen. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
HATEFULLT: «Bak dine «insha' allah»-er og «fred være med ham» skinner ditt hatefulle og forskrudde sinn så tydelig fram at det i grunn er latterlig å ta deg alvorlig. Men som du selv uttaler: det er riktig å reagere når man mener at det er noe urettferdighet som kommer opp i samfunnet», skriver artikkelforfatteren til Ubaydullah Hussain. Bildet er fra demonstrasjon i forbindelse med «Innocence of muslims»-filmen. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer

Det får være opp til enhver å spekulere i hva det menes med denne kommentaren, men under det fargerike håndkle på hodet, bak det kvasi-fromme skjegget og ikledd høyvannsbuksene lirer du av deg den ene dumheten etter den andre. Den siste er at du verken vil bekrefte eller avkrefte at du truer norske jøder.

En menighet i Oslo, et trossamfunn, er ikke en del av okkupasjonsmakt. Ei heller et helt folkeslag, uavhengig av okkupasjonen det er snakk om. Hindutemplet på Ammerud er ikke ansvarlige for Indias okkupasjon av Kashmir. Marokkanske kultursentre i Oslo ikke av Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara, tyrkeren på hjørnet ikke av okkupasjonen av Nord-Kypros. På samme måte er ikke din gamle menighet skyld i skuddene på Malala Yousafzai. På samme måte er heller ikke du skyld i de skuddene.

Vi muslimer er én nasjon og ett folk, har du uttalt. Nå anses neppe jeg som muslim i dine øyne og dermed ikke en del av ditt folk (og godt er det), men jeg kan ikke skjønne hvem som vil assosieres med deg og din nasjon?

Bak dine «insha' allah»-er og «fred være med ham» skinner ditt hatefulle og forskrudde sinn så tydelig fram at det i grunn er latterlig å ta deg alvorlig. Men som du selv uttaler: det er riktig å reagere når man mener at det er noe urettferdighet som kommer opp i samfunnet. Og dine kommentarer og uttalelser er ikke bare urettferdige (i ordets rette forstand), uanstendige og uislamske, men så urimelige at det er umulig ikke å reagere.

Ei uke etter at båten Estelle trosser den israelske militærmakten og forsøker å bryte den israelske blokaden av Gaza med sitt seilas til Gazastripen, og mens israelske jøder som Elik Elhanan, Reut Mor og Yonathan Shapira tar imot elektrosjokk og fengselsstraff for slik å ha vist sin avsky mot okkupasjonen, står du på Birkelunden og «verken avkrefter eller bekrefter» en trussel mot en gruppe mennesker i Oslo. En skulle jo anta at dine såkalte studier i religion hadde lært deg at det er forbud mot å angripe religiøse bygg? At bare stridende i en krig er legitime mål og ikke hele folkeslag? Og helst ikke 2000 kilometer unna selve okkupasjonen.

Verdens okkupasjoner trenger verdens oppmerksomhet. Vi trenger Estelle. Urettferdighet trenger idealister! Bloggere! Ja, som vi har sett de siste to årene - sågar revolusjoner! Det siste de trenger er idioter som deg!

Følg oss på Twitter

Du skal få kle deg som du vil, Ubaydullah. Du skal få ha så langt skjegg du bare orker. Men du skal ikke uimotsagt få spre ditt budskap av hat og spre frykt med dine uttalelser og meninger i min by. Det kan jeg bekrefte. Og du krysser ikke bare moralske grenser - du truer mennesker på livet. Jeg setter min lit til politiet om at du ikke får gjøre det ustraffet. Insha' allah. Du og dine kompiser i ummah'n din har allerede fått holde på altfor lenge.

Det er nok nå, Ubdaydullah. Jeg sørger over hva du gjør med islams navn. Men i dag er det ikke det som er det viktigste: I dag burde vi alle bli støttemedlemmer av Det mosaiske trossamfunnet.

Innlegget er tidligere publisert på minervanett.no

Kamil Azhar har master i statsvitenskap og jobber hos UDI.
Kamil Azhar har master i statsvitenskap og jobber hos UDI. Vis mer