I dag får vi vite om Jon Fosse får Nobelprisen

Følg offentliggjøringen live på dbtv klokka 13.00.

BLIR DET HAM? Jon Fosse er blant favorittene når vinneren av årets Nobelpris i litteratur offentliggjøres i dag.
Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
BLIR DET HAM? Jon Fosse er blant favorittene når vinneren av årets Nobelpris i litteratur offentliggjøres i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): I dag offentliggjør Svenska Akademien hvem som får årets Nobelpris i litteratur.

Og det store spørsmålet for oss nordmenn er: Blir det Jon Fosse denne gangen?

Fosse seilte opp som en noe uventet favoritt, etter at uvanlig mange satte pengene sine på ham, hos det britiske tippeselskapet Ladbrokes. Det førte til at tippeselskapet endret oddsen til 9-1, og flyttet ham opp til sjetteplass på lista.

- Den tanken er rett og slett skremmende, skrev Fosse på epost til Dagbladet tidligere i uka, om å være blant nobelprisfavorittene.

Han befinner seg for tiden i Wien, der han bor sammen med kone og barn deler av året. Resten av tiden bor han i Grotten, Statens kunstnerbolig, der han flyttet inn i 2011.

Hvem som får verdens mest prestisjefylte litteraturpris blir kjent klokka 13.00 i dag, når Svenska Akademiens faste sekretær Peter Englund offentliggjør vinneren.

Du kan følge offentliggjøringen live på dbtv.
 
Svenska Akademien er kjent for sitt hemmelighold, og røper aldri hvem de har nominert til prisen. I år er det den japanske forfatteren Haruki Murakami som ligger øverst på oddslistene.