LEGE OG KOMIKER  Jonas Bergland gikk hardt ut mot NRK P2s radioprogram "Salongen" for å ha invitert en vaksinemotstander som hovedgjest, i dag gjester han selv programmet.
Foto: NTB scanpix
LEGE OG KOMIKER Jonas Bergland gikk hardt ut mot NRK P2s radioprogram "Salongen" for å ha invitert en vaksinemotstander som hovedgjest, i dag gjester han selv programmet. Foto: NTB scanpixVis mer

I dag gjester Jonas Bergland Salongen

Vi mener det er viktig å snakke med folk, ikke bare om. Vaksinemotstand bør også diskuteres offentlig.

Meninger

Jonas Bergland spør Salongen hva vi tenker på, når vi lar vaksineskeptikeren Sølje Bergman få komme til orde.

Vi er et samtaleprogram på NRK P2 som hver ettermiddag inviterer ulike mennesker i norsk offentlighet, og er blottet for et kjendiskriterium. Vi valgte Bergman som gjest i forrige uke av to grunner.

Først fordi hun for øyeblikket er en av Norges mest omdiskuterte kvinner, utsatt for sterk, offentlig kritikk fra flere hold. Vi ville høre mer om hvordan det oppleves, og hva det gjør med henne. Vi mener det er viktig å snakke med folk, ikke bare om.

Deretter ønsket vi å diskutere vaksinemotstanden offentlig, fordi enkeltpersoners handlinger er avgjørende for vaksinesikkerheten i Norge, og fordi vi mener åpenhet og kritiske spørsmål er viktig for å belyse sentrale spørsmål i samfunnet.

Underveis i programmet kom det dessverre frem påstander om vaksine og norsk helsevesen som det ble vanskelig å rette opp innenfor programmets format. Det beklager vi.

I ettertid har vi forsøkt å få Folkehelseinstituttet til å stille i programmet, uten å lykkes. Invitasjonen står fortsatt åpen. Vi vil legge til at vi likevel har tro på lytternes evne til å reflektere over det de har hørt, og siterer avslutningsvis en Twittermelding fra en lytter: "Nå ble jeg om mulig enda mer sikker på at jeg alltid kommer til å vaksinere barna mine ".

I dag gjester Jonas Bergland Salongen. Vi ønsker alle lyttere velkommen!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.