Counter Strike: Global Offensive

I dag kan Håvard (22) bli mester i et av verdens største dataspill

- Dette er gigantisk, rett og slett, sier NRKs ekspertkommentator.

KAN BLI MESTER: I dag kan Håvard Nygaard (22), som spiller under navnet «Rain», bli mester i dataspillet Counter Strike sammen med laget sitt Faze Clan. FOTO: NRK
KAN BLI MESTER: I dag kan Håvard Nygaard (22), som spiller under navnet «Rain», bli mester i dataspillet Counter Strike sammen med laget sitt Faze Clan. FOTO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kan Håvard Nygaard (22) gå helt til topps i finalen i ESL Pro League i dataspillet Counter Strike. Spillet er blant verdens mest spilte, og for første gang viser NRK en direktesendt finale i dataspill.

- At han er kommet så langt er gigantisk, rett og slett. Den versjonen av Counter Strike som man spiller nå kom i 2012, og i dag er 12,5 millioner unike spillere på nett hver måned, sier Halvor Gulestøl, som er NRKs ekspertkommentator, til Dagbladet.

Gulestøl har selv vært Counter Strike-spiller i 14 år under navnet «Vendetta», og er begeistret over å ha en nordmann i verdenstoppen i skytespillet.

- Han er en rolig spiller som tar gode beslutninger i pressede situasjoner. Veldig stabil på et høyt nivå, og han er regnet som en av de femte beste spilleren i verden i skrivende stund, sier Gulestøl.

Finalen spilles i Odense i Danmark, og sendes direkte på nrk.no og p3.no fra klokken 15.30. Sportsredaksjonen i NRK står for sendingen, som bygges opp på lignende måte som sjakk-sendingene.

- Mye kjemping og skriking

I Counter Strike er man fem spillere på hvert lag, og Nygaard er en del av det internasjonale laget Faze Clan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer