I dag kan vi kjøpe sola, havet, skyene og venner for 1/2 pris !

Black Friday: Vi byr opp vår gamle flamme, enkefru Mammon, til tettsittende tango for tohundretusen kroner.

BLACK FRIDAY: Hvis du ikke handler på salg i dag blir du kalt for en venstrevridd tulling. Spa opp gryna, folkens. Foto: John Terje Pedersen.
BLACK FRIDAY: Hvis du ikke handler på salg i dag blir du kalt for en venstrevridd tulling. Spa opp gryna, folkens. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Black Friday. Den store salgsdagen etter Thanksgiving, dagen da røde tall skal bli svarte. Dagen med tilbud på alt du trenger og ikke trenger, men vi våger ikke å skrive et eneste negativt ord om Black Friday fordi da blir vi stemplet som venstrevridde elitister fulle av misunnelse, og det som verre er. #dagbladetmådø.

Nei, vi jubler for Black Friday. Innført i vår eksemplarisk nasjon i 2009 etter mønster fra USA der Black Friday stammer fra 1800-tallet. Vi hyller derfor vårt forbrukersamfunnet. Vi trenger Black Friday. Nei, handelsstanden trenger den. Vi må ha Black Friday for å kunne puste, for å elske, for å forstå at verden går rett til helvete (nei, den gjør vel ikke det, Black Magic Woman?). #petergreen.

Vi hyller derfor alle som vil bruke penger de har, og ikke har. Penger er det eneste som betyr noe for folk flest. Glem filosofi, billedkunst, musikk, nærhet, varme, humanitet, familie, venner, ro og fred, sløyd, stensiler, krig, nød og elendighet, det handler om å handle mest mulig. #heiahøyre.

Vi må ha mer og mer for å overleve, vi gir og vi får, og vil ha mye mer. Hadde Black Friday vært et mennesker ville vi bøyd nakken med et fett dollarglis. Vi ville fulgt Black Friday til Kanaans land, ville danset tango sammen med Black Friday rundt Mammons tempel. Uten penger stopper den siviliserte verden. Uten cash ingen konger. Gordon Gekko for president (hmm). #dommedag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer