BLACK FRIDAY: Hvis du ikke handler på salg i dag blir du kalt for en venstrevridd tulling. Spa opp gryna, folkens. Foto: John Terje Pedersen.
BLACK FRIDAY: Hvis du ikke handler på salg i dag blir du kalt for en venstrevridd tulling. Spa opp gryna, folkens. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer

I dag kan vi kjøpe sola, havet, skyene og venner for 1/2 pris !

Black Friday: Vi byr opp vår gamle flamme, enkefru Mammon, til tettsittende tango for tohundretusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Black Friday. Den store salgsdagen etter Thanksgiving, dagen da røde tall skal bli svarte. Dagen med tilbud på alt du trenger og ikke trenger, men vi våger ikke å skrive et eneste negativt ord om Black Friday fordi da blir vi stemplet som venstrevridde elitister fulle av misunnelse, og det som verre er. #dagbladetmådø.

Nei, vi jubler for Black Friday. Innført i vår eksemplarisk nasjon i 2009 etter mønster fra USA der Black Friday stammer fra 1800-tallet. Vi hyller derfor vårt forbrukersamfunnet. Vi trenger Black Friday. Nei, handelsstanden trenger den. Vi må ha Black Friday for å kunne puste, for å elske, for å forstå at verden går rett til helvete (nei, den gjør vel ikke det, Black Magic Woman?). #petergreen.

Vi hyller derfor alle som vil bruke penger de har, og ikke har. Penger er det eneste som betyr noe for folk flest. Glem filosofi, billedkunst, musikk, nærhet, varme, humanitet, familie, venner, ro og fred, sløyd, stensiler, krig, nød og elendighet, det handler om å handle mest mulig. #heiahøyre.

Vi må ha mer og mer for å overleve, vi gir og vi får, og vil ha mye mer. Hadde Black Friday vært et mennesker ville vi bøyd nakken med et fett dollarglis. Vi ville fulgt Black Friday til Kanaans land, ville danset tango sammen med Black Friday rundt Mammons tempel. Uten penger stopper den siviliserte verden. Uten cash ingen konger. Gordon Gekko for president (hmm). #dommedag.

Vi kaster alle prinsipper i den grønne posen. Markedet må og skal og vil bestemme, fordi hvis ikke markedet bestemmer blir vi ikke lurt av bankene og grådigheten. Nei, Black Friday er langt bedre enn Black Sabbath, Black in Black og Black Power. Hilsen den blakke faen aka Vesleblakken, også kalt et kjøtthue, ditt kjøtthue. Black Messiah. Black metal og snart er det Cyber Monday også. Hva med en Green Sunday?

Etter Black Friday kommer brown sugar og Bing Crosby synger «White Christmas», men det gjør ingenting om vi handler oss til døde, mens planeten puster inn i en plastpose, fordi hvit jul blir det. Vi har jo de største snøkanonene, rett ved hytten (hytta). #££$$puh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer