I dag kåres Dylan-vinneren

Responsen var enorm da Norsk Oversetterforening og Dagbladet utlyste oversetterkonkurranse i anledning foreningens femtiårsjubileum: 567 forslag til norsk oversettelse av Bob Dylans «Cold Irons Bound» kom inn, dobbelt så mange som foreningen har medlemmer. Vinneren ble Tore Hestbråten, en 52-årig elgjeger, poet og lærer fra Hamarøy og Finnskogen. Les vinnerteksten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag mottar førsteprisvinneren sin premie - en reise til New York - for oversettelsen. Samtidig får andre- og tredjeprisvinnerne sine premier. Utdelingen finner sted i festlokalene i Forfatternes Hus i Rådhusgata, og Steinar Albrigtsen framfører for anledningen vinnerens versjon av Dylans «Cold Irons Bound» - som på nordnorsk dialekt er blitt til «Steine kaldt»

- Gratulerer med seieren, Tore Hestbråten!

- Takk for det. Jeg er litt overrasket selv. Jeg har aldri ligget så langflat for verken popstjerner eller popmusikk. Men Dylan er spennende.

- Du er ikke profesjonell oversetter?

- Nei. Jeg er lærer på videregående skole på Hamarøy. Engelskkunnskapene fikk jeg på Eidsvoll landsgymnas og på toårig lærerhøgskole. Jeg synes konkurransen var morsom, så jeg ga elevene mine oppgaven med å oversette teksten i en norsktime. Min tekst ble til i løpet av noen timer den dagen og en kveld. Jeg vet ikke om noen av elevene også sendte inn sine forsøk. For meg løsnet det da jeg fant løsningen på refrenget og tittelen.

- Du oversetter til nordnorsk, men snakker ikke dialekten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer