KUNNGJØR BIDRAG: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KUNNGJØR BIDRAG: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

I dag kom regjeringen med TV 2-gavepakke. Er verdt 675 mill.

Staten vil kompensere utgiftene til «en kommersiell allmennkringkaster» med 135 millioner kroner per år i fem år.

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har omtalt lå det i kortene at Kulturdepartementet og kulturminister Linda Hofstad Helleland ville lyse ut en kommersiell allmennkringkasteravtale, ment for TV 2, før sommeren.

Diskusjonen rundt en eventuell kompensasjon fra staten til kommersielle allmennkringkastere startet i august i fjor, da TV 2 meldte at de ikke kom til å søke på regjeringens utlysning om allmennkringkasteravtale fordi den ville kostet dem for mye.

Verdt 675 mill.

Siden den gang er en ny avtale blitt jobbet med, og i dag kom den offisielle kunngjøringen fra departementet. Der informeres det om at staten nå tilbyr å kompensere for kostnadene knyttet til oppdraget som kommersiell allmennkringkaster.

Bidraget er på inntil 135 millioner kroner per år i fem år, heter det. Til sammen utgjør det 675 millioner kroner.

- Dette er en milepæl for mediepolitikken. Myndighetene har i en årrekke lagt til rette for kommersiell allmennkringkasting, men virkemidlene vi har brukt er nå utdaterte og har ikke lenger like stor verdi. Behovet er ikke noe mindre av den grunn. Vi trenger et mangfold av nyhetsmedier i hele landet, og vi trenger fortsatt et reelt alternativ til NRK, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i pressemeldingen.

Krav

For å få innvilget søknaden må søkerens hovedredaksjon og sentrale nyhetsredaksjon ligge i Norge, minst 100 km utenfor Oslo, og tilby innhold på en lineær tv-kanal. Innholdet må også være tilgjengelig på internett.

Videre må det leveres riksdekkende nyhetssendinger, et tilbud til barn og unge, og produseres norsk film- og tv-drama.

- Søknadsfristen er 23. september. Kulturdepartementet tar sikte på å ha inngått en avtale med en kommersiell allmennkringkaster i løpet av desember. Selve avtalen skal begynne å løpe senest 8 måneder etter at den er inngått, skriver departementet.