I dag kommer Oscar-nominasjonene

Blir drapsbarbereren Johnny Depp nominert?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag klokka 05:30 amerikansk tid, blir nominasjonene til årets Oscar-utdeling offentliggjort. Selve Oscar-seremonien foregår 24. februar.

Man har med andre ord muligheten til å spekulere i hvem som kommer til å stikke av med de gjeve prisene i over en måned.

Likevel ser det nå ut til at amerikanske kritikere har bestemt seg. Nyhetsbyrået Reuters har tatt ringerunden og kommet fram til hvilke filmer og skuespillere som burde stikke av med en statuett.

Leonard Maltin, Peter Travers, Richard Roeper, Kenneth Turan, Desson Thomson, Peter Rainer, David Ansen og Joe Morgenstern har alle blitt spurt ut om sine favoritter. Og det kan se ut til at det er Daniel Day-Lewis som er årets heteste tips. Hans rolle som oljearbeider i Paul Thomas Andersons «There will be blood» har høstet et hav av godord. The New Yorker har for eksempel hevdet at Daniel Day-Lewis spiller som om han var Laurence Olivier, mens rollen minner Moby Dicks halte og demoniske Kaptein Ahab.

Også Johnny Depps drapsbarberer i «Sweeney Todd» er klar favoritt.

På samme måte er Julie Christie favoritt til prisen for beste kvinnelige skuespiller, for sin rolle i alzheimerfilmen «Away from her». Regissert av pur unge Sarah Polley er «Away from her» en filmadapsjon av den kanadiske novelleforfatteren Alice Munros «The bear came over the mountain».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer