Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I dag kommer Oscar-nominasjonene

Blir drapsbarbereren Johnny Depp nominert?

(Dagbladet.no): I dag klokka 05:30 amerikansk tid, blir nominasjonene til årets Oscar-utdeling offentliggjort. Selve Oscar-seremonien foregår 24. februar.

Man har med andre ord muligheten til å spekulere i hvem som kommer til å stikke av med de gjeve prisene i over en måned.

Likevel ser det nå ut til at amerikanske kritikere har bestemt seg. Nyhetsbyrået Reuters har tatt ringerunden og kommet fram til hvilke filmer og skuespillere som burde stikke av med en statuett.

Leonard Maltin, Peter Travers, Richard Roeper, Kenneth Turan, Desson Thomson, Peter Rainer, David Ansen og Joe Morgenstern har alle blitt spurt ut om sine favoritter. Og det kan se ut til at det er Daniel Day-Lewis som er årets heteste tips. Hans rolle som oljearbeider i Paul Thomas Andersons «There will be blood» har høstet et hav av godord. The New Yorker har for eksempel hevdet at Daniel Day-Lewis spiller som om han var Laurence Olivier, mens rollen minner Moby Dicks halte og demoniske Kaptein Ahab.

Også Johnny Depps drapsbarberer i «Sweeney Todd» er klar favoritt.

På samme måte er Julie Christie favoritt til prisen for beste kvinnelige skuespiller, for sin rolle i alzheimerfilmen «Away from her». Regissert av pur unge Sarah Polley er «Away from her» en filmadapsjon av den kanadiske novelleforfatteren Alice Munros «The bear came over the mountain».

Mange holder en knapp på at Coen-brødrenes filmatisering av Cormac McCarthys «No country for old men» kommer til å stikke av med prisen for beste film, men den får sterk konkurranse fra «Michael Clayton».

Javier Bardem, som har en birolle i «No country for old men» er for øvrig en av favorittene til å stikke av med prisen for beste birolle.

Flere av kritikerne tror at Coen-brødrene kommer til bli kåret til beste regissør, samtidig som Julian Schnabel også ligger godt an med sitt arbeid med «The diving bell and the butterfly».

Det store spørsmålet er likevel ikke hvem som vinner, men OM det kommer til å bli en ordentlig Oscar-utdeling i det hele tatt. Manusforfatterne er i streik, så hvem skal skrive selve seremonien?

HER ER OSCAR-FAVORITTENE:

Beste film: «Michael Clayton», «No Country for Old Men», «There will be blood», «Juno» eller «The Diving Bell and the Butterfly».

Beste regissør: Joel og Ethan Coen for «No Country for old men» eller Julian Schnabel for «The Diving Bell and the Butterfly».

Beste mannlige skuespiller: Daniel Day-Lewis for «There will be blood», JOhnny Depp for «Sweeney Todd» eller Chris Cooper for «Breach».

Beste kvinnelige skuespiller: Julie Christie for «Away from her», Laura Linney for «The Savages» eller Parker Posey for «Broken English».

Beste originale manuskript: Diablo Cody for «Juno».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media