Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I dag kunne du dele dine 17. mai-bilder med hele verden

Gigantappen Snapchat har norsk «story».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Celebrate Norway!».

Slik har den gigantiske bildedelingstjenesten Snapchat valgt å formulere en av «storyene» sine, som skal vise fram hvordan vi nordmenn feirer nasjonaldagen vår. Det med hele verden til skue.

Du som bruker kan nemlig sende inn fotografier og videoer av hvordan nettopp du feirer dagen. Er du heldig, blir den valgt ut. Da får alle som har konto på tjenesten muligheten til å ta del i den norske folkeånd. 

I mai i fjor offentliggjorde appen at brukere sendte om lag to milliarder videoer til hverandre hver dag.

Per oktober i fjor hadde nesten 1,8 millioner nordmenn skaffa seg bruker på bildesendetjenesten Snapchat. Dette ifølge tall fra Ispos

TØR DU?: I dag kan du sende inn bilder og video til Snapchats 17. mai-story. De blir sett av hele verden. I fjor ble trønderen Joakim Storvolds video sett av over fem millioner mennesker. Foto: Skjermdump
TØR DU?: I dag kan du sende inn bilder og video til Snapchats 17. mai-story. De blir sett av hele verden. I fjor ble trønderen Joakim Storvolds video sett av over fem millioner mennesker. Foto: Skjermdump Vis mer

Snapchat har ofte slike «storyer» fra spesielle og særegne hendelser verden over. Om det så er «spring break» i Florida eller en golfturnering, kan hendelsene sees av alle som har bruker på appen.

Snapchat hadde også en slik nasjonal innsamling av bilder på samme dato i fjor.

En av de heldige som fikk publisert ett av sine verk var trønderen Joakim Storvold.

Han forteller i en sms til Dagbladet at videoen han la ut, som viste dansende og festkledde nordmenn, ble sett av over fem millioner mennesker.

- Det var morsomt det, så jeg får vel legge ut noen bilder og videoer i år også, skriver han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!