I dag legger vi om fronten på db.no

Så det merkes!

I dag legger vi om fronten på db.no
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  I dag legger Dagbladet.no om layouten på forsida. Det dere vil merke tydeligst er at vi får mer kontroll over bildeutsnitt, slik at det vil bli flere ulike bildestørrelser, og flere ulike tittelstørrelser.

Dette vil gi et mer variert uttrykk, og noen vil helt klart kalle det mer rotete.

Det er også noe av intensjonen. Variasjon i uttrykk tror vi vil gjøre at forsiden vil virke mer oppdatert, ved at den endres mer fra hver gang du går inn.

LabradorFor å få dette til så bra som vi har ønsket, har vi bygd et helt nytt publiseringssystem, som har fått navnet Labrador.

Årsaken til at vi har måtte bygge selv, var at vi ikke fant noen eksisterende systemer som var fleksible nok. Systemet gjør det mulig å bygge opp forsiden som du vil,  etter noen bestemte maler.

Det som har vært utfordringen med den layouten vi har på forsiden nå, er å kunne vise det tydelig når det er flere store hendelser samtidig. Slik systemet er i dag, er selve oppsettet av forsiden helt låst.

Flere store bilderDere vil også merke at det blir flere store bilder på forsiden. Dagbladet.no har vært i forkant på å bruke store bilder. Vi begynte med megastore artikkelbilder for flere år siden ut fra erkjennelsen om at de små bildene vi hadde da, ikke ga nok informasjon. Vi hadde bilder av dramatiske hendelser, men det var rett og slett vanskelig å tolke så små bilder som det vi brukte tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer