I dag selges det Bieber-billetter på dagligvarehandler

- Ikke spesielt klokt, sier byrådslederen i Oslo.

PÅ RIMI: Arrangørene holder i dag forhåndssalg av et ukjent antall billetter på samtlige av Rimi-butikkene landet rundt. Foto: AP/NTB Scanpix
PÅ RIMI: Arrangørene holder i dag forhåndssalg av et ukjent antall billetter på samtlige av Rimi-butikkene landet rundt. Foto: AP/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kom det fram flere historier som vitner om at Justin Bieber igjen skaper kaos i Norge - denne gangen i forbindelse med billettsalget til de to konsertene på Telenor Arena i april neste år.

Nå kan Dagbladet fortelle at arrangørene i dag skal ha forhåndssalg av et ukjent antall billetter på samtlige av Rimi-butikkene landet rundt.

Der vil det bli delt ut kodekort som kan brukes til å bestille billetter på Rimis hjemmesider.

- Vi tok kontakt med Rimi for at billettene skulle være tilgjengelige for folk flest også i sommerferien, hvor ikke alle har like god mobil- og nettilgang, sier arrangør Peer Omsmundvaag i Atomic Soul.

RIMIBIEBER: Billetter til Telenor Arena-konsertene selges i dagligvaren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RIMIBIEBER: Billetter til Telenor Arena-konsertene selges i dagligvaren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Men byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, er kritisk til stuntet:

- Jeg tror ikke dette er spesielt klokt. Det er en fordel å selge billetter på vanlig vis, sier Berger Røsland.

- Unødvendig stunt For om lag to uker siden la byrådet fram sin evaluering av Bieber-arrangementet i mai. Rapporten var svært kritisk til gjennomføringen, blant annet fordi mye var hemmelig rundt gjennomføringen.

Rimi har bevisst valgt å holde forhåndssalget hemmelig fram til salgsdagen, med tanke på Bieber-kaoset i mai.

- Hemmelighetskremmeri bidro til å hause opp stemninga sist. Det klarer Bieber mer enn nok alene, opplever jeg. Det bør være unødvendig med dette stuntet, sier han.

Billettkaos Og gårsdagen viste altså at Bieber-kaoset allerede er godt i gang. Mandag morgen la nemlig nettsiden Bieberfever.com, som er Biebers offisielle fanklubb, ut et knippe billetter til salgs for sine medlemmer.

FRYKTER BIEBER-KAOS: Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, synes ikke forhåndssalg av Bieber-billetter på Rimi er særlig klokt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRYKTER BIEBER-KAOS: Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, synes ikke forhåndssalg av Bieber-billetter på Rimi er særlig klokt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Først skal Bieberfever.com ha startet salget 12 timer før planlagt tid. Deretter skal stor pågang ha ført til tekniske problemer for nettsiden.

Kirsten Mauseth og datteren Ingrid Wennersten Mauseth prøvde forgjeves å forhåndskjøpe Bieber-billetter i åtte timer i går. Hun forteller om det hun mener er «motstridende informasjon» og «brutte løfter» på diverse konsertsider.

- Det ble opplyst at vi skulle få forhåndskjøpe alle slags billetter, etter at vi i forrige uke kjøpte et tre måneders medlemskap i Bieber-fever. Men da vi logget oss inn ble det klart at vi måtte kjøpe enda et medlemskap til 630 kroner, i tillegg til billettprisen. Billettene som nå var tilgjengelige var derimot dårligere enn de vi hadde blitt lovet, sier hun.

3000 per billett Det offisielle billettsalget starter først torsdag, likevel har også nettsida Viagogo.com en rekke billetter til salgs nå. Billettene selges for opp mot 3000 kroner stykket - langt høyere enn de ordinære prisene.

Konsertarrangør Atomic Soul advarer overfor Dagbladet om at dette kan være falske billetter.

FIKK IKKE BILLETT: Ingrid Wennersten Mauseth prøvde forgjeves å forhåndskjøpe Bieber-billetter i åtte timer i går. Foto: Privat
FIKK IKKE BILLETT: Ingrid Wennersten Mauseth prøvde forgjeves å forhåndskjøpe Bieber-billetter i åtte timer i går. Foto: Privat Vis mer

Forbrukerombudet er kjent med Viagogos drift, og har tidligere hatt en sak mot selskapet.

- Dette er i direkte strid med norsk lov, og vi vil gripe inn. Vi hadde en lang runde med dem i 2010/2011, hvor vi tok opp at det de gjorde var i strid med både Svartebørsloven og Markedsføringsloven, sier Forbrukerombud Gry Nergård til Dagbladet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Viagogo.com.

Politiet ikke varslet Konsertarrangør Peer Osmundsvaag deler ikke byrådsleder Berger Røslands bekymring for Rimi-salget.

- Jeg tror forrige runde med Bieber skremte alle som var involvert, og det har vi forståelse for. Men det at forhåndssalget blir offentliggjort samme dag betyr at ingen blir liggende i soveposer utenfor Rimi-butikkene, og det at salget skjer på over 300 butikker over absolutt hele landet - inkludert både Båtsfjord og Hesseng lengst nord - gjør at det ikke blir store menneskemasser samlet på et sted, sier Osmundsvaag.

Han har ikke sett det som nødvendig å advare politiet.

- Det er det heller ingen grunn til. Vårt ønske med å ta dette initiativet var å gi den ivrigste fansen flere sjanser til å få tak i billetter. Vi er naturligvis veldig opptatt av å gjennomføre alt rundt Bieber-konsertene på en ansvarlig måte, derfor bar vi også Rimi om å hjelpe oss med forhåndssalget, sier han.

Når det gjelder bestillingsproblemene til familien Mauseth, så opplyser Osmundsvaag at det er fanklubbens ansvar.

- La meg først få understreke at vi ikke har noe med fanklubbens forhåndssalg å gjøre. Men på generelt grunnlag kan jeg si at det selvfølgelig ikke slik det skal fungere, sier han.

STINN BRAKKE: Justin Bieber holdt i mai konsert på Operataket i Oslo, foran 5.000 elleville publikummere. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
STINN BRAKKE: Justin Bieber holdt i mai konsert på Operataket i Oslo, foran 5.000 elleville publikummere. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer