NEI TIL KUTT: Det er oppsiktsvekkende dårlig timet når NRK vurderer å halvere antallet ansatte i arkivet. NRK har allerede betalt mange lisenspenger for rettighetene, og de har brukt en formue på å bygge opp NRK.no for spredning av innholdet, skriver en rekke kulturpersonligheter. Her et bildet fra NRKs grammofonplatearkiv i 1953. Foto: NTB Scanpix
NEI TIL KUTT: Det er oppsiktsvekkende dårlig timet når NRK vurderer å halvere antallet ansatte i arkivet. NRK har allerede betalt mange lisenspenger for rettighetene, og de har brukt en formue på å bygge opp NRK.no for spredning av innholdet, skriver en rekke kulturpersonligheter. Her et bildet fra NRKs grammofonplatearkiv i 1953. Foto: NTB ScanpixVis mer

- I dag tar ledelsen i NRK en potensielt ødeleggende avgjørelse

Vurderer å halvere antall ansatte i NRK Arkiv & Research.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I dag tar ledelsen i NRK en potensielt ødeleggende avgjørelse, der en stor del av vår felles hukommelse, kultur og identitet står i fare for å forsvinne.

For å spare penger vurderer NRKs ledelse å halvere antall ansatte i NRK Arkiv & Research. De siste årene har dette arkivet fått kuttet bemanningen fra 123 til 86. Nå skal antallet halveres igjen, til tross for at NRK er pålagt å tilgjengeliggjøre sitt historiske arkiv.

NRKs Radio- og fjernsynsarkiv er et nasjonalt felleseie som forvalter nærmere 80 år av vår samfunns- og kulturhistorie i lyd- og bilde. Arkivet er uten tvil Norges viktigste kunnskapsbase, en nær utømmelig kilde til forskning og fordypning, historisk dokumentasjon og tidsbilder.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn