Metoo

I dag vil Harvey Weinstein la seg pågripe uten motstand

Overgir seg til politiet.

100 KVINNER: Over 100 kvinner har anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep, trakassering og voldtekt. I dag blir han siktet og pågrepet av politiet. Foto: NTB scanpix.
100 KVINNER: Over 100 kvinner har anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep, trakassering og voldtekt. I dag blir han siktet og pågrepet av politiet. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag går påtalemyndigheten i USA til pågripelse av Harvey Weinstein i forbindelse med anklagene om seksuelle overgrep.

Det melder NTB, som viser til flere anmerikanske medier som NBC , New York Times og New York Daily News.

Overgir seg frivillig

I går kunngjorde Weinsteins advokat at den overgrepsanklagede filmmogulen er under etterforskning av føderale myndigheter i New York.

Det er sju måneder etter de første anklagene om seksuelle overgrep.

Etter det de amerikanske mediene viser til, vil Weinstein la seg pågripe uten motstand.

- Ikke brutt loven

Siktelsen skal inneholde flere alvorlige punkter som voldtekt, maktmisbruk og trakassering. Han anklages blant annet for å ha tvunget artisten Lucia Evans til å gjennomføre oralsex i 2004.

Weinsteins advokater har ikke gitt opp håpet om å gå han frikjent.

- Jeg gjør mitt ytterste for å overtale påtalemyndighetene om at han ikke bør arresteres, fordi han ikke med vitende og vilje har brutt loven, sier advokat Benjamin Brafman.

Over 100 kvinnehistorier

I løpet av et drøyt halvt år har over 100 kvinner fortalt historier om overgrep, trakassering og annen upassende oppførsel fra Weinsteins side, flere av dem skal dreie seg om voldtekt.

Politiet har også åpnet etterforskning mot ham i Los Angeles og London.

Selv nekter Weinstein for noen gang å ha vært med på uønskede seksuelle aktiviteter. Anklagene mot Weinstein markerte starten på metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en rekke land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer