Forsvunnet kunst

- I dag ville vi aldri hengt opp et Munch-maleri i et pissoar

Slik vil de nøste opp i kunstkaoset.

FOR DÅRLIG: - - Vi vet at Oslo kommune har forvalta arven etter Munc og Oslo kommunes kunstsamling for øvrig på en måte som ikke tilfredsstiller det vi forventer i dag, sier byråd Rina Mariann Hansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
FOR DÅRLIG: - - Vi vet at Oslo kommune har forvalta arven etter Munc og Oslo kommunes kunstsamling for øvrig på en måte som ikke tilfredsstiller det vi forventer i dag, sier byråd Rina Mariann Hansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et høyrisikoprosjekt at vi har kunst i verdensklasse hengende på en vanlige skoler, vanlige sykehjem, eller ute i byen, sier Rina Mariann Hansen, byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, til Dagbladet.

I 2017 avdekket Dagbladet at 1642 kunstverk i Oslo kommunes kunstsamling er listet som «ikke funnet». På lista er det blant annet verker av flere svært anerkjente norske kunstnere.

Etter gjentatt kritikk fra kommunerevisjonen, satt Kulturetaten i gang et sorteringsprosjekt i 2013. Formålet var å få oversikt over kunstsamlingen gjennom befaring, tilstandsregistrering, kunsthistorisk kategorisering og tiltaksvurdering.

Sorteringsprosjektet tar også sikte på å få oversikt over hvor mange verk kommunen ikke vet hvor er. Et verk er «ikke funnet» hvis kommunen ikke vet hvor det er, men heller ikke vet med sikkerhet at det er «tapt» (stjålet, ødelagt, mista for lenge siden, etc.)

Sorteringsprosjektet er nå ferdigstilt, og en rapport er ventet i overskuelig framtid.

Ifølge Hansen er det vanskelig å si om verkene som kategoriseres som «ikke funnet» er stjålet, mistet eller bare er flyttet til et annet kontor uten at det har blitt registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer