I den sorte grevens tid

Nå kommer boka om Alexandre Dumas' eventyrlige far, som var dikterens forbilde. Snart blir den film, med Idris Elba i hovedrollen.

BLIR FILM: Tegning av Alex Dumas. Nå er boka planlagt filmatisert med Idris Elba («The Wire», «Luther») i hovedrollen. Tegning fra boka
BLIR FILM: Tegning av Alex Dumas. Nå er boka planlagt filmatisert med Idris Elba («The Wire», «Luther») i hovedrollen. Tegning fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Ideer): for en forrykende og fantastisk fortelling! Den handler om mannen som kalte seg Alex Dumas (1762-1806), faren til den kjente forfatteren Alexandre Dumas (1802-1870).

Han ble født i Saint-Domingue, nåværende Haiti, en fransk koloni der slaver jobbet seg til døde for å utvinne sukker. Faren var en fransk adelsmann av tvilsomt kaliber, en banditt på flukt fra politiet i hjemlandet. Mora var en svart slavekvinne.

Denne mannen vokste opp til å bli en suksessrik general i den franske hær, en sentral skikkelse under revolusjonen, en virtuos rytter og en djevelsk dyktig fektemester. [bilde=1, right, eight]

Populær og modig, kjent for sin makeløse dristighet. Han ble Napoleons forbundsfelle, siden hans rival. Under felttoget i Italia ble han tatt til fange og kastet i det mørkeste fangehull, og da han kom hjem ble han Napoleons fiende, ribbet for all verdighet.

Hørt det før? Neppe. Det har de færreste, inntil amerikaneren Tom Reiss skrev den første utfyllende biografien om ham, «Den sorte greve», som han fikk Pulitzer-prisen for. I disse dager kommer den på norsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer