Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I denne filmen står du selv midt i bildet

Banebrytende teknologi og Ane Dahl Torp i fascinerende, norsk 360-graders filmeksperiment som ble sluppet i dag.

(Dagbladet): - Dette er framtidas måte å lage film på, erklærer regissør Hallvard Bræin, som står bak årets mest sette kinofilm i Norge, «Børning».

Han runder av et fantastisk år med å slippe sin egenfinaniserte kortfilm «Hallibut» som app til Ipad og Iphone.

Du må altså inn på App Store og laste ned filmen, som er gratis for de 100 000 første og deretter skal selges for den nette sum av 99 amerikanske cent.

Verdens første Ifølge regissøren dreier det seg om verdens første fiksjonsfilm i det nye 360-formatet, som gir en opplevelse av å befinne seg midt i handlingen, med skuespillere som fyker forbi og endatil under deg.

Ved hjelp av dingsenes gyrofunksjon (eller ved å sveipe fingeren på skjermen) kan du selv bestemme synsvinkelen, og både bilde og lyd vil følge etter.

Det kan derfor lønne seg å se filmen flere ganger, slik at du ikke går glipp av vesentlig informasjon som utspiller seg bak ryggen din.

Surrealistisk Filmens tittel betyr «kveite» på norsk. Rollene spilles av Ane Dahl Torp, Anders Mordal og Henrik Mestad. Manus er ved Per Schreiner, og du kan muligens gjenkjenne noe av den surrealistiske humoren fra «Den brysomme mannen».

Kortfilmen slippes etterhvert også for Android-dingser i Google Play-butikken, og til Oculus Rift, de nye virtual reality-brillene som forbløffer alle som setter dem på hodet.

- Tidligere har blant andre Taylor Swift laget musikkvideo i 360. Men ikke slik at du kommer så tett på karakterene som i «Hallibut», sier Bræin.

Det er hans selskap Rollo Tomasi som har produsert filmen. Teknologien er det norske Stargate Media som har levert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media