KOMMENTARER

I det blåblå

Samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene nevner ikke kulturpolitikk med ett ord.

NY MINISTER? Kulturministerposten har hatt en tendens til å bli befolket av kulturpersonligheter med ledererfaring - eventuelt allroundpolitikere med god evne til fleksibilitet, og en viss sjarm. Olemic Thommesen vil være noe så sjelden som en erfaren kulturpolitiker i Kulturministerstolen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY MINISTER? Kulturministerposten har hatt en tendens til å bli befolket av kulturpersonligheter med ledererfaring - eventuelt allroundpolitikere med god evne til fleksibilitet, og en viss sjarm. Olemic Thommesen vil være noe så sjelden som en erfaren kulturpolitiker i Kulturministerstolen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sonderingene er over, og regjeringsforhandlingene kan begynne. Men rammeverket som danner grunnlaget - både for regjeringssamarbeidet mellom Høyre og Frp, og de som skal være lydige støttespillere på gangen, forteller lite om hva vi har i vente når det gjelder kulturpolitikken de neste fire åra. Det er forresten kanskje upresist å si «lite». «Ingenting», er mer dekkende.

Samarbeidsavtalen mellom H, Frp, V og KrF - denne litt merkelige nye konstruksjonen som gjør sitt beste for å sidestille avtaleretten med parlamentarismen - går ikke inn i noen konkrete kultursaker.

Det nærmeste vi kommer, må være det overordnede punkt 2 a i avtalen. Med litt kunstnerisk inspirert tekstanalyse kan det kanskje fortelle oss noe:

«Samarbeidspartiene bygger sin politikk på frihet og tillit til enkeltmennesket, familien, gründeren, lokalsamfunnet og frivilligheten.» Hvis vi er litt ivrige her, kan vi tenke at «gründer» betyr «kunstner», og «frivilligheten» betyr «kultur». Videre:

«Samarbeidspartienes verdiforankring ligger i rettsstatens og demokratiets prinsipper, og den kristne og humanistiske kulturarv.» Her har vi sannsynligvis allerede fått Frp's viktigste bidrag til kulturpolitikken de neste fire åra. Og til slutt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer