Anmeldelse «Faens nisse!», Det Norske Teatret:

I Det Norske Teatrets julepresang til publikum finnes mange overraskelser

Glade jul, ustyrlige jul

HO-HO-HO: «Faens nisse!» er en vilter julekomedie, der striden står mellom nissen Nikko (Jon Bleiklie Devik) og Jesus (Joachim Rafaelsen). Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
HO-HO-HO: «Faens nisse!» er en vilter julekomedie, der striden står mellom nissen Nikko (Jon Bleiklie Devik) og Jesus (Joachim Rafaelsen). Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer
Publisert

TEATER: Hvem holder jula i gang? Er det Jesus (Joachim Rafaelsen) eller nissen Nikko (Jon Bleiklie Devik) som definerer høytiden?

I «Faens nisse!» er utgangspunktet for fortellingen ideologisk - en kamp mellom kommers og kristendom, markedstankegang og tradisjon - men komikken har et videre nedslagsfelt enn som så: Den er samfunnsbevisst og relasjonell, absurd og gjenkjennelig, referanserik og rampete.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer