GODT GJEMT: Med det blotte øyet er det vanskelig å se, men i Googles kunngjøring om navneskifte til Alphabet lå det skjult en liten lenke. Foto: GOOGLE / NTB SCANPIX
GODT GJEMT: Med det blotte øyet er det vanskelig å se, men i Googles kunngjøring om navneskifte til Alphabet lå det skjult en liten lenke. Foto: GOOGLE / NTB SCANPIXVis mer

I dette punktumet har Google gjemt en aldri så liten hemmelighet

Ikke første gang selskapet gjemmer en godbit til fansen.

(Dagbladet): Mandag kveld annonserte Googles konsernsjef Larry Page at han og medgründer Sergey Brin har bestemt seg for å foreta endringer i selskapet som siden oppstarten på 1990-tallet har blitt en av verdens største og mest kjente merkevarer.

Selskapet Google Inc. skifter navn til Alphabet Inc., og selve søkemotoren med alle dens funksjoner og tillegg vil bli et datterselskap.

Nyheten kom i en lang pressemelding på Googles egen «blogg», men det er mer til meldingen enn det man først ser. Gjemt dypt nede i meldingen lå det en lenke.

Godt gjemt Ikke mange hadde fått med seg denne godbiten, men sakte men sikkert la folk merke til at punktumet i følgende setning ledet dem videre og det har dukket opp saker på både Mashable og Gizmodo.

«Alphabet will also include our X lab, which incubates new efforts like Wing, our drone delivery effort.»

Trykker man på nevnte punktum kommer man til en «falsk» nettside for det fiktive selskapet HooliXYZ som dukker opp i HBO-serien «Silicon Valley». Dette som en liten hyllest.

På nettsiden kan man lese:

«Selvkjørende biler? Flyvende biler? Selvflyvende biler? En romheis? En kur for AIDS? En motor som ikke forurenser og som går på AIDS-viruset? Er dette ting i det hele tatt er mulig? Vel ... hos HooliXYZ har vi aktive diskusjoner om hvor troverdige disse prosjektene er, så vel som veldig mange andre.»

Endringer Selve hemmeligheten, eller «påskeegget» som det kalles, blir naturligvis ikke nevnt i pressemeldingen, men det blir tankene rundt det nye navnet og konseptet.

- Hva er Alphabet? Alphabet er en samling av selskaper, og det største av dem er naturligvis Google. Dette nye Google er en noe slankere utgave, og selskapene som er lengst vekk fra våre hovedprodukter på internett vil nå ligge under Alphabet i stedet, skriver Page.

Han legger også til at selskapet, selv om det skifter navn, vil beholde de gamle børskodene sine på Nasdaq: GOOGL og GOOG.

Microsoft Dette er ikke første gang Google gjemmer en liten godbit til sine fans der ute, men de er heller ikke alene om å gjøre dette. Microsoft gjorde det samme da de lanserte sitt nyeste operativsystem Windows 10.

På en Windows Build-konferanse i mai kunne man se at representanter for selskapet hadde på seg en blå t-skjorte med Windows-logoen i stort trykk over brystet, men om man så nærmere etter dreide det seg om binær kode.

Binær kode, som består av «0» og «1» er grunnfundamentet for programmering, og ikke uventet var det i alle fall én person som ikke klarte å la mysteriet ligge.

Utvikleren Kévin Gosse tok et bilde av skjermen mens Joe Belfiore snakket, og ifølge Business Insider har han nå knekt koden som er delt inn i fire segmenter - akkurat som logoen.

• Det er 10 typer mennesker i verden. (Dette er en gammel programmerervits som refererer til at «10» er binærtallet for «2»)

• Windows 10, «because 7 8 9» («Because seven ate nine»)

• Gratulerer med at du er en av de første.

• Windows insiders hjelper oss med å utvikle framtiden. Snakk med oss @ Windows.