Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I dette spillet angriper Nord-Korea USA

Dystre spådommer for Korea-konflikten i «Homefront».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste mars slippes actionspillet «Homefront», der et framtidig USA invaderes av Nord-Korea - som i spillets visjon av året 2027 er vokst til å bli en asiatisk supermakt etter sammenslåingen med Sør-Korea.

Da spillet ble vist fram på spillmessen E3 på forsommeren, var det med en nær cheesy framtoning - blant annet marsjerte fiktive nordkoreanske soldater rundt i Los Angeles, og biler som kjørte rundt med landets flagg fikk påspandert parkering.

I lys av gårsdagens hendelser har spillet fått økt oppmerksomhet, på godt og vondt. Mens konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea fortsatt føltes fjern da denne markedsføringen fant sted, markerer gårsdagens bombinger - og potensielle ettervirkninger - at pr-strategien foran vårens planlagte lansering av spillet muligens må endres.

- Åpenbart tragisk Spillselskapet THQ, som utgir «Homefront», har nå uttalt at de ikke bevisst trekker veksler på dagens hendelser:

- «Homefront» er et stykke ren fiksjon, satt til året 2027. De nylige hendelsene på virkelighetens Koreahalvøy er åpenbart tragiske, og som alle andre håper vi på en rask og fredlig løsning, uttaler en representant for THQ til spillbloggen Kotaku.

Utviklingen av spillet har funnet sted i noen år, og manuset skrevet av John Milius gir ikke et optimistisk bilde av konflikten mellom Nord- og Sør-Korea. I spillet tar Kim Jung-un over etter at faren Kim Jong-il dør i 2012. Han viser seg som en slagkraftig leder, og i løpet av et år har han samlet Koreahalvøya til ett rike, som deretter blir en storspiller i Asia - og resten av verden.

Endrer Kim Jung-un Etter en økonomisk kollaps i USA ser Jong-il sitt snitt til å svekke hele USAs forsvar med en satelittbåret EMP-bombe, og kan deretter rykke inn i landet - først via Hawaii, deretter inn via landets vestkyst. I spillet kjemper man derfor som motstandsmann på amerikansk jord, mot en kraftig og langt mer organisert hær enn den man finner i dagens Nord-Korea.

Som du kan se i traileren øverst i saken, som skisser opp handlingsforløpet fram mot 2027, var det lenge usikkert hvordan Kim Jung-un faktisk så ut - i tidligere bilder var han en slank, ung mann, og dette dannet grunnlaget for spillets framstilling av ham.

Etter at bildene i oktober dukket opp og viste at han var blitt fyldigere og mer lik sin far, uttalte THQ at disse endringene også ville bli gjenspeilet i spillet. Og avhengig av hva som skjer i de neste månedene fram mot spillets lansering i mars, må muligens også andre ting i spillet bli endret på i siste liten.

INVADERTE LOS ANGELES: Slik så det ut da det ble drevet reklame for «Homefront» i Los Angeles tidligere i år. «Nordkoreanske soldater» var overalt å se Downtown i byen. Foto: SNORRE BRYNE
INVADERTE LOS ANGELES: Slik så det ut da det ble drevet reklame for «Homefront» i Los Angeles tidligere i år. «Nordkoreanske soldater» var overalt å se Downtown i byen. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!