MYE NYTT: Dette er et av skjermbildene fra det kommende «LittleBigPlanet 2» som er blitt lekket ut.
MYE NYTT: Dette er et av skjermbildene fra det kommende «LittleBigPlanet 2» som er blitt lekket ut.Vis mer

I dette spillet kan du lage hva du vil

Mye nytt i «LittleBigPlanet 2».

|||Det har vært mye fram og tilbake rundt en eventuell oppfølger til PlayStation 3-spillet «LittleBigPlanet».

Før jul uttalte utviklerne i Media Molecule at det å lage en oppfølger ville være «det minst produktive de kunne gjøre», mens en nederlandsk Sony-representant i mars mer eller mindre bekreftet en oppfølger - noe Sony raskt avkreftet.

Ingen røyk uten ild: I går bekreftet Media Molecule utviklingen av spillet via sin Twitter-profil.

Dette skjer etter at flere lekkasjer fra spillet er dukket opp etter at spillmagasinet GameInformer havnet i ivrige leseres hender litt for tidlig.

Reportasjen om «LittleBigPlanet 2», som er scannet inn og distribuert via spillforumet NeoGAF, viser at oppfølgeren kan by på langt mer enn forgjengeren.

Fortsatt er det kreativitet hos spilleren som gjelder, men der du i førstespillet bare kunne lage egne brett i en plattformspill-ramme, er det i oppfølgeren ingen slike begrensninger.

Du kan få figurene til å fly rundt i åpne brett om du vil, enten det for eksempel er i en racing- eller rollespillramem. En av utviklerne skal til og med ha laget en «Command & Conquer»-klone inni spillet.

Den engelske avisa News of the World har publisert en tidlig kikk på spillet, og rapporterer om en kreativ boltreplass med stor appell:

- «LittleBigPlanet 2» er mer enn bare et spill, det er en kreativ boltreplass som rommer flere millioner spillere - et 21. århundres lerret for det 21. århundres kunstnere, skriver avisa.

Gamer.no var hos utviklerne for å se på spillet forrige uke, og vil rapportere om det de fikk se senere i dag - noe som vil bli lagt ut også her.