I dongeri for Ari

BLOKSBERG (Dagbladet): Få hadde hørt om Ari Behn da han feiret bursdag for fem år siden. I går kveld gjallet hurraropene fra verandaen på prinsesseparets landsted på Hankø, og kjendisene strømmet til for å feire 30-årsdagen til Märtha Louises ektemann.

Ja, må du leva, ja, må du leva, ja, må du leva uti hundrade år. Ja visst ska du leva, ja visst ska du leva, ja visst ska du leva uti hundrade år .

Tonene av den svenske bursdagssangen gjomet helt ned til fastlandet da de celebre gjestene hyllet jubilanten på verandaen på landstedet Bloksberg i Hankøsund.

Maleri

Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit hadde tatt turen fra London for å feire svogerens 30-årsdag. Både Aris gode rockevenn Morten Abel, og Märtha Louises venninne og forlover i prinsessebryllupet, Marianne Ulrichsen, ankom kong Olavs idylliske, gamle landsted.

Kong Olav hadde nok stusset litt hvis han hadde sett antrekket til gjestene som ankom stedet i går. Samtlige var ikledd dongeri, men bar på sekker og poser nok til å romme både galla og gaver...

Aris lillebror Espen var selvskreven gjest, og søster Anja kom til bursdagsfesten sammen med samboer Christian Udnæss. Paret bar den største bursdagspresangen - et svært maleri av den lokale Fredrikstad-kunstneren Dag H. Ruzafa Jacobsen. Ifølge paret har maleriets motiv med reise å gjøre, og det skulle passe utmerket til prinsessens globetrotter.

Felles feiring

Ari fyller egentlig rundt år den 30. september. Nøyaktig ei uke etter Märtha Louise, som fylte 31 år den 22. september. I fjor feiret Märtha pepperdagen med brask og bram i Bergen, nesten tre måneder før paret forlovet seg. Den forelskede prinsessen stilte i kjole med Aris biljardkule og terningkast seks, og alt tydet på at hun allerede hadde bestemt seg for sjarmøren fra Moss.

Ifølge Her og Nå slappet Märtha og Ari av alene på Bloksberg på prinsessens bursdag i forrige uke. Paret nøt skjærgårdsidyllen og benyttet antakeligvis anledningen til å gjøre i stand til en felles bursdagsfeiring denne helga.

Prinsessen reiser til Moldova på mandag og er ikke hjemme på selve dagen til ektemannen.

Hjertebok

Prinsesseparet har dessuten mer å feire enn bursdagene sine. Neste mandag lanserer de to turtelduene boka «Fra hjerte til hjerte», som er parets egen kjærlighetshistorie om vandringen mot Nidarosdomen hvor de giftet seg 24. mai i år.

Forlagssjef Håkon Harket i Forlaget Press har uttalt til VG at boka er personlig, og at paret har tatt flere av bildene selv. Han beskriver samarbeidet mellom Märtha og Ari som fantastisk og enestående.

- De har deltatt i prosessen hele veien med sterkt engasjement, sier han til avisa.

Paret har skrevet sin historie mens de oppholdt seg i Stiftsgården i Trondheim under bryllupsuka, og i de tre månedene etter bryllupet. Den superhemmelige bryllupsreisen skal angivelig også være omtalt i boka.

<B>UFORMELL:</B> Morten Abel var en av gjestene på Hankø.
<B>FORLOVER:</B> Märtha Louises forlover og nære venninne Marianne Ulrichsen var selvskreven gjest.
<B>ÅSNE PÅ BALL:</B> Journalist og forfatter Åsne Seierstad var blant prinsesseparets gjester.
<B>FORELSKET:</B> Mette-Marit var tydelig fornøyd med sin kongelig sjåfør.