Sandra Lyng:

- I dyp krise

Flere konsertarrangører avlyser alle konserter fram mot nyttår, uten garanti om støtte fra regjeringen. Artist Sandra Lyng etterlyser en ny hasteordning for ikke å måtte avlyse resten av julekonsertene sine.

FORTVILER: Sandra Lyng sier til Dagbladet at regjeringens manglende kompensasjonsordninger etter de nye coronatiltakene får fatale konsekvenser for den pågående turneen sin. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORTVILER: Sandra Lyng sier til Dagbladet at regjeringens manglende kompensasjonsordninger etter de nye coronatiltakene får fatale konsekvenser for den pågående turneen sin. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag ble nye coronatiltak igjen innført, i kjølvannet av kraftig økning i smittetall, sykehusinnleggelser, og den nye omikron-varianten.

Regjeringen har igjen innført begrensninger i publikum på konserter innendørs. Maksgrensa er nå 600 personer fordelt på tre kohorter, og det må være minst to meter avstand mellom kohortene. Publikum må også ha faste tilviste plasser.

Regjeringen har forlenget den gamle kompensasjonsordningen for tapte inntekter fram til sommeren, men de manglende oppdateringene har ført til at 76 artister og 46 selskaper vurderer å avlyse konserter fram til nyttår.

Blant disse er Anita Skorgan, Rein Alexander, Atle Pettersen, Silya Nymoen og Chris Holsten for å nevne noen.

Antall artister som nå vurderer å avlyse, har økt kraftig siden VG omtalte saken, onsdag.

- Spesielt vanskelig

En av dem som har blitt rammet av regjeringens nye tiltak er artist Sandra Lyng.

- Vi har avlyst over halve juleturneen. Vi startet «Julefantasi» i 2019, fikk ikke gjennomført i fjor og hadde håpet på å få holdt konsertene i år, sier Sandra Lyng til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer