Rami Malek

- I Egypt ville han blitt hengt

Egyptisk parlamentsmedlem mener Rami Malek sprer homofili i sin rolle som Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody».

RAMI MALEK: Rami Malek vant Oscar for sin rolle som Queen-vokalist Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rhapsody». Video: 20th Century FoxVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det egyptiske parlamentsmedlemmet Mohamed Ismail langer ut mot skuespilleren Rami Malek for rollen som Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody».

- Jeg ble overrasket da egyptiske medier feiret Rami Malek, for rollen som han spiller i filmen er langt fra hans virkelige karakter. Han prøver å spre homoseksualitet blant de unge, sa Ismail i et intervju med TV-kanalen Al-Hadath Al-Youm.

Det melder den egyptiske nettavisa Egypt Independent. Skuespilleren Rami Malek er egyptisk-amerikansk, og vant en Oscar for sin rolle som Queen-vokalist Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rhapsody».

- Vi lagde en film om en homofil mann, en immigrant, som levde livet sitt uten å unnskylde seg selv, sa skuespiller Rami Malek i sin takketale under Oscar-utdelingen.

Han trakk dessuten fram sin egen erfaring som sønn av egyptiske innvandrere og sin søken etter en identitet.

- Min far fikk ikke sett meg gjøre noe av dette, men jeg tror han ser ned på meg nå, sa en rørt Malek.

- Sprer homoseksualitet

På tross av at filmen er blitt kritisert for å gå rundt grøten når det kommer til Mercurys forhold til menn, reagerer altså det egyptiske parlamentsmedlemmet på nettopp framstillingen av Freddie Mercurys legning i filmen.

Ismail sier videre at «den eneste grunnen til at Rami Malek vant en Oscar er at han spredte noe som blir avvist av alle religioner - homoseksualitet».

- Prisutdelingen har et spesifikt mål, og det er å ødelegge moralitet i den arabiske verden. Rami Malek er et dårlig eksempel. Hvis han var i Egypt, ville han blitt hengt, sier Ismail.

Tidligere denne uka meldte The Hollywood Reporter at «Bohemian Rhapsody» har fått godkjennelse til å vises i Kina. Det kom som en overraskelse, ettersom de kinesiske myndighetene tidligere har vært svært restriktive med å vise filmer som viser homofili.

Den kommende kinesiske premieren har imidlertid én betingelse: minst ett minutt av filmen kommer til å bli klippet vekk.

Det skal dreie seg om scener som inneholder narkotikabruk, og flere intime kyss mellom rollefiguren Mercury og andre mannlige karakterer.

Frarådet skuespillerkarrieren

Som barn var det ingen som så for seg at Malek skulle bli skuespiller. Foreldrene emigrerte fra Egypt til USA i 1978, og tre år seinere kom skuespilleren til verden.

I oppveksten levde Malek et tilsynelatende vanlig liv sammen med familien, og foreldrene hadde klare ønsker til sønnen. Blant annet ville de at sønnen skulle studere juss og bli advokat.

- Familien min er veldig kreativ, veldig intelligent og veldig kjærlig. Men jeg er den første generasjonen fra USA, har han tidligere uttalt til The Guardian.

- Jeg tror ikke foreldrene mine tenkte at det å bli skuespiller var det beste valget etter deres reise fra Egypt, fortsatte han.

Malek valgte, til tross for foreldrenes oppfordring, å studere teater ved Universitetet i Evansville. I 2015 slo han gjennom med rollen i «Mr. Robot».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer