Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse av «Skjulte djevler»

I Eirik Jensens nye roman trues Norge av kyniske gangstere fra Tsjetsjenia

På livet løs i en svakt komponert roman.

TOSPANN: For andre gang har Thomas Winje Øijord og Eirik Jensen skrevet en roman sammen. Den første, «Attentatet», kom i 2016. Foto: Øistein Norum Monsen
TOSPANN: For andre gang har Thomas Winje Øijord og Eirik Jensen skrevet en roman sammen. Den første, «Attentatet», kom i 2016. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

For andre gang bruker Eirik Jensen sine erfaringer i en roman, i kompaniskap med Thomas Winje Øijord.

Jensen har mange tanker om hvordan man kan bekjempe kriminalitet, ikke minst de tilløpene vi har hatt i Norge til gjenger og organiserte ligaer.

Dette har han skrevet spennende og polemisk om i boka «På innsiden. Historien om mitt politiliv» (2015), som fortsatt er den beste han har levert fra seg.

Kyniske gangstere

Hans forslag til uortodokse politimetoder preger også de to romanene han har signert, der politimannen Sjur Holt går langt i kampen mot kriminelle som ikke skyr noen midler for å tjene penger på lovløs virksomhet.

I denne historien er det en bande som kaller seg De skjulte djevlene som truer Norge. Dette er tsjetsjenere, som vil smugle narkotika, våpen og mennesker inn i landet. For å vinne makt og utkonkurrere sine rivaler innen forbrytersamfunnet, bruker de metoder så bestialske og skremmende at de tradisjonelle forbrytermiljøene trues til taushet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.