Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I en klasse for seg

Nettavisen melder at de er kåret til årets nyhetsnettsted i 2002. Men helt sant er det vel ikke?

Under overskriften «Årets nyhetsnettsted» melder en engasjert ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, at «Nettavisen er kåret til det beste selvstendige nyhetsnettstedet i 2002».

Det høres selvfølgelig svært fint ut. Men hvis vi drodler litt over formuleringen «beste selvstendige nyhetsnettstedet», kommer vi ikke unna spørsmålet:

Hvilke andre selvstendige nyhetsnettsteder finner du egentlig i Norge?

Sannheten er at Nettavisen fikk sølv i kategorien for nettsted tilknyttet opplag under 40 000 i Mediebedriftenes kåring, der de snek seg inn foran Fredriksstad Blad.

Det betyr at de ikke konkurrerte mot de store nettavisene som VG, Dagbladet, Aftenposten, DN, Drammens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Adresseavisen.

I den divisjonen fikk VG Nett gull i åpen klasse, og Dagbladet.no hentet sølvet. I tillegg fikk Dagbladet.no sølv for årets nyhetsnettsted, i en kategori der det ikke ble delt ut gull.

Nettavisen var dermed i en egen divisjon sammen med blant andre Teknisk Ukeblad, som for øvrig slo dem i kampen om seieren i åpen klasse.

Jeg vet at det singler i glass når aviser anklager hverandre for talltull, og at vi også har gjort våre blemmer. Men i god Nettavisenånd stjeler jeg i et svakt øyeblikk livsmottoet til deres redaktør Gunnar Stavrum og klinker til:

«Er du i tvil - gjør det!».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media