Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

I en uke fikk jeg sove i baronens seng. Viva la poesia!

Nicaragua er et land der poesien fortsatt betyr noe for mange.

PÅ SCENEN: Henning H. Bergsvåg på utendørsscenen i Granada. Han debuterte i 2000 med Newfoundland. Sammen med Tomas Espedal en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival og siden 2012 har han ledet «Poesidigg». Foto: : Festival Internacional de Poesía, Granada
PÅ SCENEN: Henning H. Bergsvåg på utendørsscenen i Granada. Han debuterte i 2000 med Newfoundland. Sammen med Tomas Espedal en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival og siden 2012 har han ledet «Poesidigg». Foto: : Festival Internacional de Poesía, Granada Vis mer

Hele torget flommer over av folk, flere tusen fyller kvelden ved katedralen foran den opplyste scenen. Er det paven som er på besøk? Er det et rockeband? Nei, poetene har kommet til byen. Velkommen til Nicaragua! Poesiens pulserende hjerte!

For det er poesien de er her for. Et helt torg. Du kan ikke tro det. Er dette en poesiopplesning? Du må spørre en i publikum: poesia? og peke mot scenen. Jo du er på rett sted. Dette er ikke et bibliotek i Øystese, med fire tilskuere på bakerste rad. Det er den internasjonale festivalen i Granada, Nicaragua, arrangert for 14. gang. Hele byen er ute. Barn med en iskrem i hånden, ungdommer på moped rusende forbi.

Eldre herrer med hatt på de utallige plaststolene, klare for poesifestival. I år arrangert for fjortende gang, og større enn noensinne. På scenen leses det på språk fra alle verdenshjørner. I midten sitter den levende forfatterlegenden. Ernesto Cardenal, eldre og skrøpelig i rullestolen sin, med ord som gjør at hele folkehavet fryser til is, forsteinet lar de seg fortrolle av ordene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?