PÅ SCENEN: Henning H. Bergsvåg på utendørsscenen i Granada. Han debuterte i 2000 med Newfoundland. Sammen med Tomas Espedal en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival og siden 2012 har han ledet «Poesidigg». Foto: : Festival Internacional de Poesía, Granada
PÅ SCENEN: Henning H. Bergsvåg på utendørsscenen i Granada. Han debuterte i 2000 med Newfoundland. Sammen med Tomas Espedal en av drivkreftene bak Bergen internasjonale poesifestival og siden 2012 har han ledet «Poesidigg». Foto: : Festival Internacional de Poesía, GranadaVis mer

I en uke fikk jeg sove i baronens seng. Viva la poesia!

Nicaragua er et land der poesien fortsatt betyr noe for mange.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hele torget flommer over av folk, flere tusen fyller kvelden ved katedralen foran den opplyste scenen. Er det paven som er på besøk? Er det et rockeband? Nei, poetene har kommet til byen. Velkommen til Nicaragua! Poesiens pulserende hjerte!

For det er poesien de er her for. Et helt torg. Du kan ikke tro det. Er dette en poesiopplesning? Du må spørre en i publikum: poesia? og peke mot scenen. Jo du er på rett sted. Dette er ikke et bibliotek i Øystese, med fire tilskuere på bakerste rad. Det er den internasjonale festivalen i Granada, Nicaragua, arrangert for 14. gang. Hele byen er ute. Barn med en iskrem i hånden, ungdommer på moped rusende forbi.

Eldre herrer med hatt på de utallige plaststolene, klare for poesifestival. I år arrangert for fjortende gang, og større enn noensinne. På scenen leses det på språk fra alle verdenshjørner. I midten sitter den levende forfatterlegenden. Ernesto Cardenal, eldre og skrøpelig i rullestolen sin, med ord som gjør at hele folkehavet fryser til is, forsteinet lar de seg fortrolle av ordene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn