I et bedre lys

Skjønnsang og pene bilder bærer Hålogaland Teaters «Les Misérables». Og lyset. Fabrice Kebours lys er det som gir bildene kraft.

OG DET BLE LYS: Fabrice Kebours lyssetting setter Hålogaland Teaters «Les Misérables» i bedre lys. Foto: Ola Røe, Hålogaland Teater
OG DET BLE LYS: Fabrice Kebours lyssetting setter Hålogaland Teaters «Les Misérables» i bedre lys. Foto: Ola Røe, Hålogaland Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: Hålogaland Teaters «Les Misérables» er den femte profesjonelle norske oppsetningen av musikalen på seks år; etter Trøndelag, Lillestrøm, Bergen og Oslo.

«Les Misérables» er også Hålogaland Teaters største sceniske satsning noen sinne.

Aldri før har så mange mennesker vært involvert i en produksjon på teatret.

Aldri før har HT brukt så mye penger på en forestilling.

Det store spørsmålet er: Er det verd det?

Moralsk saga Historien burde være kjent: Jean Valjean (Jardar Johansen) er straffangen som resten av sitt liv prøver å gjøre bot for sine synder.

Han tar seg av et foreldreløst barn. Han redder liv. Han gjør gode gjerninger.

Men han forfølges; ikke bare av tanken på sine forbrytelser, men også av den hevngjerrige politiinspektøren Javert (Hans Marius Hoff Mittet).

I korte episoder, spredd over flere tiår, fortelles historier om fattigdom og nød, sykdom og elendighet, forsøkt formildet av den reformerte kriminelles barmhjertighet og oppofrelse.

Når Hålogaland Teater nå setter opp musikalen, kan det virke som om ensemblet er valgt mer for sine sangferdigheter enn for sine skuespillerevner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer