Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

"I et halvt århundrehar poesien vært selve paradis for høytidelige fjols."

Nicanor Parra er vår venn når jula og jazzen står for døra.

JAZZNISSEN LOVE: Stian Carstensen fra Eidsvoll, og akkordene bortenfor, avholder Julejazz på Eidsvoll i kveld og i morgen. Det hele startet opp for 25 år siden da trekkspillets Magica fra Tryll så nesten sånn ut og inviterte bygdefolket for første gang. Foto: Ola Sæther.
JAZZNISSEN LOVE: Stian Carstensen fra Eidsvoll, og akkordene bortenfor, avholder Julejazz på Eidsvoll i kveld og i morgen. Det hele startet opp for 25 år siden da trekkspillets Magica fra Tryll så nesten sånn ut og inviterte bygdefolket for første gang. Foto: Ola Sæther. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lucky Luke 16, trøkk 16, den sommeren jeg fylte 16, Only Sixteen og XVI: I kveld er det julejazz (nødjazz som noen av oss tregrepstosker kaller denne sunne galskapen) i grunnlovens bygd, Eidsvoll (Eidsvold). Konsertene er for lengst utsolgt, både den som begynner om noen timer og den i morra, så dette som skrives her kan ikke kalles reklame.#sylvilisthaug=fin&hardpakke.

Støy: Det er 25 år siden gjestearbeider og musiker innenfor nesten alle akkorder, tonearter og instrumenter, Stian Carstensen (Farmers Market) sammen med den lokale jazzklubbens ildsjeler, inviterte bygdas brokete og stilfulle befolkning til den okergule, fine og gamle Festiviteten, satt opp av hovedbrukseier Mathiesen, et par §§ unna Eidsvollsbygningen.#fabianstang=veldigmykpakke.

Folk ligger faktisk i kø for å sikre seg billetter til disse årlige førjulskonsertene som inneholder alt som du kan tenke deg, og ikke tenke deg. Her har det vært jodling & blues, frijazz & påholdenjazz, fuzz, fiss & flass, julesanger og svisker, rock & GP-musikk, gospel & balkan, sigøynermusikk & bluegrass, psykedelia og magedansere pluss noen jækla dikt. Hvem som spiller er alltid hemmelig, men den som henger oppe på scenen i samfulle to timer (minst) er Carstensen, dette før alle stuper fra Saga (med sveisebriller og heklede badehetter) og svømmer på rygg i Andelva til Bøhnsdalen og tørker av seg litt til venstre for Dal stasjon. Dette er tradisjon i bygda der sentrumsbutikkene nå har søndagsåpent fram til klokka 18.14. Vi gleder oss og gir her bort adventslinjer fra Chile:

Rutsjebanen

I et halvt århundre

har poesien vært selve paradis

for høytidelige fjols.

Så kom jeg rekende

og bygget rutsjebanen min.

Stig på, hvis du har lyst.

Det er ikke min feil om du

kommer ned

med blodig nese og munn.

Nicanor Parra, «Dikt og antidikt» gjendiktet av maestro Kolbein Falkeid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!