DEBATT

«I et muslimsk land, hadde du blitt steinet – som fortjent»

Det er litt av hvert jeg skal høre om meg selv. Men ingenting er dummere enn penisbilder fra menn som vil forandre min legning.

HATMELDINGER: - Alvorlig talt syns jeg synd på de som ikke opplever samme kjærlighet som jeg gjør. Mens disse mennene bruker tiden på meg, som de hater, bruker jeg tiden på den jeg elsker, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HATMELDINGER: - Alvorlig talt syns jeg synd på de som ikke opplever samme kjærlighet som jeg gjør. Mens disse mennene bruker tiden på meg, som de hater, bruker jeg tiden på den jeg elsker, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Du som er lesbisk bør skamme deg. Hadde du vært smart hadde du aldri fortalt noen at du er lesbisk. Du skader et helt miljø når du sier du er lesbisk og er fra Somalia.»

«Du må da skjønne at du ikke kan være både muslim og lesbisk – det er fysisk umulig. Du er haram. Du bør ikke vise deg sammen med andre.»

«Du er en skam. Du skader andre. Du er æresløs. Du eier ikke selvrespekt. Du bør ikke leve. Hadde du vært i et muslimsk land, hadde du blitt steinet – som fortjent.»

«Du ødelegger menneskeheten. Du er som en smittsom sykdom. Du bør bekjempes.»

Det er litt av hvert jeg skal høre om meg selv. Noen har sagt til meg at de liker meningene mine og det jeg står for, men de vil ikke assosieres med meg siden jeg er lesbisk. Noen vil helst ikke bli sett sammen med meg, i frykt for at andre skal tro de er lesbiske eller homofile.

Jeg får også stadig «gode råd». Jeg får råd om å ta livet mitt, det vil være det beste for de som bryr seg om meg. Da kan også de som føler seg ærekrenket av meg, endelig leve livene sine uten å måtte tenke på meg. Flere ønsker å helbrede meg fra homofilien. Jeg har for eksempel fått tilbud fra en mann som ville ha sex med meg – han skulle gi meg «en uforglemmelig natt», og etter det ville jeg ifølge han bli en vanlig kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer