SOM EN DRØM: - Kon-Tiki-ekspedisjonen var to år etter annen verdens krig, da nesten hele verden lå i ruiner. Det var før fjernsynet, før science fiction, James Bond og Indiana Jones. At seks flotte, unge gutter seilte over verdens største osean, og kom til sydhavsøy med kokospalmer og vakre sydhavsdamer, var som en vakker drøm, sier Thor Heyerdahl Jr. fra Kon-Tiki Museet på Bygdøy i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen
SOM EN DRØM: - Kon-Tiki-ekspedisjonen var to år etter annen verdens krig, da nesten hele verden lå i ruiner. Det var før fjernsynet, før science fiction, James Bond og Indiana Jones. At seks flotte, unge gutter seilte over verdens største osean, og kom til sydhavsøy med kokospalmer og vakre sydhavsdamer, var som en vakker drøm, sier Thor Heyerdahl Jr. fra Kon-Tiki Museet på Bygdøy i Oslo. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Kon-Tiki

- I ettertid har jeg alltid vært glad for at mor slapp å være gift med en så egosentrisk mann

Kon-Tiki-suksessen endret kursen til Thor Heyerdahl for alltid. Men ferden endret også livet til dem rundt han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Min far karakteriserte selve landingen på korallrevet som svært dramatisk. Det var den mest dramatiske hendelsen i hele hans liv, sier Thor Heyerdahl jr.

«Kon-Tiki» Flåte av balsatre som ble bygget og seilt under ledelse av Thor Heyerdahl (1914–2002) i 1947. Ekspedisjonen hadde seks menn og var for å bekrefte Heyerdahls teorier om folkevandring i Stillehavet. Seilasen startet fra Peru, i Limas havneby Callao 28. april 1947, og endte på et korallrev ved Raroia i Polynesia 7. august.

I april 1947 la den norske eksperimentelle arkeologen, Thor Heyerdahl, ut på en reise som skulle endre livet hans. For å teste teorien om folkevandring sjøveien fra Sør-Amerika til Polynesia, la han ut på den farefulle reisen over Stillehavet i en balsaflåte.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn