- I ettertid ser jeg at formuleringen er svært uheldig

NRK opplyste ikke om voldtektsdom i romfolk-reportasje - fordi det ville «komplisere saken».

IKKE USKYLDIG: NRKs reportasje framstilte romfolk-kvinna i fengsel i Bergen som offer for kulturforskjeller. I ettertid har det kommet fram at hun blant annet er dømt for medvirkning til voldtekt på sin egen datter. Faksimile fra Journalisten.no, som har republisert NRKs reportasje
IKKE USKYLDIG: NRKs reportasje framstilte romfolk-kvinna i fengsel i Bergen som offer for kulturforskjeller. I ettertid har det kommet fram at hun blant annet er dømt for medvirkning til voldtekt på sin egen datter. Faksimile fra Journalisten.no, som har republisert NRKs reportasje Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs nyhetsreportasje om romkvinna som sitter fengslet for menneskehandel i Bergen, sendt i Dagsrevyen 12. januar, har fått massiv kritikk for å utelate sentrale fakta i saken. NRK opplyste ikke om at at kvinnen er domfelt for medvirkning til tvangsekteskap og voldtekt av sin da 11 år gamle datter.

Redaktørhold i NRK har beklaget saken, men flere kommentatorer - deriblant Dagbladets Andreas Wiese, Sven Egil Omdal i Stavanger Aftenblad og Nettavisens Elin Ørjasæter - har tatt til orde for en dypere redegjørelse for vurderingene som ble gjort før saken ble sendt.

- Ukollegialt I dag har fagbladet Journalisten publisert den interne loggen som ble skrevet av Dagsrevyens vaktsjef Cecilie Roang Bostad den aktuelle kvelden:

«Bra magasindel. Veldig godt jobbet av Runar Jørstad om menneskehandel. Gikk noen runder på om vi burde ha fortalt at hun også er dømt til medvirkning til voldtekt av sin den gang 11 år gamle datter. Endte med å la det være fordi det ville komplisere saken, og fordi det var forhold tilbake til 2008», står det i loggen.

Nyhetsredaktør Stein Bjøntegård i NRK bekrefter at avsnittet er et utdrag fra Dagsrevyens interne logg. Han er ikke glad for at den er lekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.