I eventyrland

Lars Horntveth er kjent som en av de drivende kreftene i den energiske Vestfold-gruppa Jaga Jazzist.

CD: Dessuten er den mildt sagt multiinstrumentale musikeren kjent som stryker-arrangør for et imponerende antall av vår tids mest kjent norske rock-band, fra Turboneger til Briskeby.

Instrumental

Nå debuterer Horntveth med en soloplate som er instrumental fra ende til annen, nærmest et jazz/pop-influert orkesterverk i åtte satser.

En strykerrekke på åtte musikere danner grunnstammen i musikken, med et utsøkt, rytmisk komp, understreket av elektronisk programmerte rytmeeffekter.

De siste er besørget av superprodusenten Jørgen Træen, som har produsert plata sammen med Horntveth i det så smått legendariske Duper Studio i Bergen.

Der har Træen også lagd plater for artister som Sondre Lerche og Kaizers Orchestra.

Vakre strykerriff

Bak smarte, engelske låttitler som «Mars Bar (Call For Gary!)» eller «News On The March» skjuler det seg en sterk musikalsk uttrykksvilje. Musikken utvikler seg som en reise i et musikalsk eventyrland.

Over de dramatisk vakre strykerriffene framfører Horntveth solomelodier på en rekke instrumenter, blant dem en markant bassklarinett, men også saksofoner, elektriske og akustiske gitarer, piano og så videre.

Slik framhever han enkle melodilinjer som synes å dreie en omgang for hver ny låt.

«Soundtrack»

Plata munner ut i «Pooka Soundtrack» (Pooka er en kaninfigur fra den amerikanske 50-tallsfilmen «Harvey» med James Stewart), en tittel som kan minne om at hele dette prosjektet synes å rope på en film å være soundtrack til.

Bildene blir dine egne, og trolig fins det en Pooka-film for hver lytter.

Men de har en ting felles: De er fylt med en melodiøs og lekker melankoli, alle sammen.