TILBAKE PÅ TV: For snart ett år siden var Laila Goody å se som VG-redaktør i dramaserien «Mammon». Nå er hun tilbake i nok en NRK-satsing, som forskningslederen Grethe i «Valkyrien». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILBAKE PÅ TV: For snart ett år siden var Laila Goody å se som VG-redaktør i dramaserien «Mammon». Nå er hun tilbake i nok en NRK-satsing, som forskningslederen Grethe i «Valkyrien». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

«Valkyrien» på NRK

I fjor fikk hun en alvorlig skade. Nå er Laila Goody tilbake i NRKs dramasatsing

Snakker om veien tilbake fra ankelbruddet som sykemeldte henne til rollen i «Valkyrien»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Grethe er Sven Nordins definitive antagonist, sier Goody til Dagbladet om rollen sin i NRKs nye dramasatsing «Valkyrien».

Goody spiller Grethe, som er avdelingsleder ved Oslo universitetssykehus, og som er sjefen til Vilma (Pia Halvorsen), kona til Nordins karakter Ravn.

«Valkyrien»

  • Norsk dramaserie i åtte episoder.
  • Premiere 1. januar på NRK1.
  • På rollelista er bl.a. Sven Nordin, Pål Sverre Hagen, Pia Halvorsen, Ellen Birgitte Winther, Mikkel Bratt Silset, Laila Goody, Joachim Rafaelsen og Ameli Isungset Agbota.
  • Serieskaper og regissør er Erik Richter Strand.
  • Produsert for NRK av Tordenfilm i samproduksjon med Fridthjof Film.

Kilde: NRK

Når Vilma blir alvorlig syk og nektes videre behandling av sykehuset, deriblant anført av Grethe, tar Ravn saken i egne hender og starter en illegal klinikk under bakken i Oslo, nærmere bestemt på nedlagte Valkyrien t-banestasjon.

Prinsippfast

Goody forteller at Nordins karakter ikke er den eneste som kommer moralsk i klem i løpet av de åtte episodene.

- Grethe starter som en prinsippfast avdelingsleder, og utøver prinsippene med hard hånd. Etter hvert forlater hun prinsippene for prestisje, røper skuespilleren.

- Hvor prinsippfast er du selv?

Goody ler høyt, og ser seg rundt i rommet som om hun leter etter et godt svar.

- Jeg tror at jeg har noen få prinsipper som jeg forsøker å leve etter. Det er vanskelig å leve etter mange prinsipper. Livet er jo gråsoner, sier hun til slutt, og legger til:

UNDERVERDEN: Lik brennes på bålet og pasienter oppsøker en illegal klinikk under jorda i NRKs nye storsatsing «Valkyrien» som har premiere 1. januar 2017. Video: NRK Vis mer

- Et av mine viktigste prinsipper er i alle fall å oppføre seg ordentlig mot andre mennesker.

Selv tror ikke Goody at hun kunne strebet etter makt på samme måte som hennes «Valkyrien»-karakter gjør.

- Det er en grunn til at jeg ikke har oppsøkt et typisk maktyrke. Jeg tror makt skremmer meg litt. Men jeg er veldig interessert i hva slags mennesker som søker makt. Det er jo en pirrende tanke: Hva ville jeg gjort i en sånn stilling som Grethe har? sier 45-åringen retorisk.

Tilbake på beina

For ganske nøyaktig ett år siden var Goody aktuell i en annen NRK-satsing, nemlig andre sesong av «Mammon».

Da Dagbladet møtte Goody i januar i fjor i forbindelse med dramaserien, var hun sykmeldt etter å ha kommet ut for en ulykke under innspillinga av NRKs «Julemorgen».

- Jeg var veldig uheldig og brakk ankelen og røyk leddbåndene. Foten bare hang der. Smerten var ubeskrivelig, jeg besvimte, ble sendt til sykehus. Det gjorde ufattelig vondt, fødsler er ingenting til sammenlikning, sa Goody til Dagbladet den gang.

Nesten ett år senere er Goody bokstavelig talt tilbake på beina, og ser fram til nye utfordringer både på skjerm og scene.

I tillegg til å figurere både på kino- og TV-skjerm er Goody nemlig fast ansatt hos Nationaltheatret på 22. året. Hun kunne ikke tenke seg å velge bort det ene for det andre.

- Jeg elsker både å stå foran kamera og ha direkte kontakt med publikum fra en scene, og håper det fortsetter slik, sier 45-åringen, som i tillegg til «Valkyrien», nye Nationaltheatret-oppsetninger og en kommende NRK-super-serie skal undervise i poesi denne våren:

- Jeg gleder meg!

UNDER BAKKEN: På den ganske hemmelige t-banestasjonen Valkyrien i Oslo blir Sven Nordin til den illegale legen Ravn i en ny, stor TV-satsing fra NRK. Video: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer