Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I fjor gjorde 120 Days furore i Texas

I år skal 16 norske artister prøve seg.

(Dagbladet.no): 12. til 16. mars går verdens viktigste musikkfestival av stabelen i Austin, Texas.

South By Southwest-festivalen er stedet hvor internasjonale artister får vist seg fram for bransje og presse, musikkhyper blir konsolidert og stjerner blir født.

Og nå informerer Music Export Norway at 16 norske artister er bekreftet til festivalen.

Ungdomskulen, Sissy Wish, Silje Nes, Hanne Hukkelberg, Goat the head, 1349, Enslaved, Lindstrøm, Bjørn Torske, Kim Hiortøy, Shining, Annie, Kate Havnevik, Lars Vaular og A-Laget skal alle ta turen til Texas i mars.

Plateselskapet Smalltown Supersound og Øyafestivalen skal arrangere egne showcases, mens Music Export Norway samarbeider om en metal-kveld med Sverige.

Smalltown Supersound-sjef Joakim Haugland ble selv kontaktet av festivalen. Det er første gang en norsk label er invitert til å arrangere en slik konsertkveld.

- De tok kontakt med meg og spurte om jeg kunne sette opp en egen kveld til festivalen. De spurte spesielt etter Lindstrøm og Kim Hiorthøy, men jeg fikk frie tøyler. Jeg liker å presentere ting på min egen måte og ble glad da jeg kunne gjøre det slik som jeg ville selv, sier Haugland til Dagbladet.no.

For Haugland blir showcasen et steg videre i den internasjonale lanseringen av plateselskapets artister.

TIL TEXAS. Kim Hiorthøy skal spille på Smalltown Supersounds showcase. Foto: Harald Flor
TIL TEXAS. Kim Hiorthøy skal spille på Smalltown Supersounds showcase. Foto: Harald Flor Vis mer

- Det er en ære å bli spurt. Jeg føler at vi er valgt ut på grunn av musikken, ikke fordi vi er fra Norge eller fordi vi er en del av en pakke. SXSW er noe av det største man kan gjøre. Jeg har gjort Sonar i Barcelona, som er viktig for den musikken jeg representerer, og dette var mitt neste mål. USA er et land som har vist stor interesse, sier Haugland.

I fjor spilte Smalltown Superspound-bandet 120 Days i Texas. På festivalens nettsider blir også labelen presentert slik:

- I fjor gjorde artrockerne 120 days furore på SXSW. I år kommer labelen som plasserte dem på det musikalske kartet tilbake for å vie en hel kveld til grensesprengende musikk.

- Det er klart vi blir en maur i et kjempestort system, men jeg håper folk skjønner at vi har kommet hele veien fra Norge og at de kjenner sin besøkelsestid, sier Haugland.

TIL TEXAS: Annie slipper snart et nytt album - og har vært på South By Southwest tidligere.
TIl TEXAS: Silje Nes, som nettopp slapp debutskiva si på fatcat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media