SPENT:  Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, er spent på responsen etter at stillingannonsen for jobben som dramasjef i NRK i dag ble utlyst. Foto: Stella Pictures
SPENT: Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, er spent på responsen etter at stillingannonsen for jobben som dramasjef i NRK i dag ble utlyst. Foto: Stella PicturesVis mer

I fjor høst ble NRKs dramasjef omtalt som en «eneveldig småkonge»

Nå ønsker NRK en leder med «dokumenterte samarbeidsevner».

(Dagbladet): I slutten av februar ble det kjent at sjefen for NRKs Dramaavdeling, Hans Rossiné, ville fratre sin stilling.

Det har vært mye spekulasjon rundt hvem som skal ta over stillingen etter Rossiné, og Dagbladet har tidligere presentert flere kandidater som skal ha blitt mye nevnt, også internt i NRK.

Vektlegger samarbeidsevner I dag har NRK lagt ut stillingsannonsen på sine nettsider.

I annonsen legges det særlig vekt på at den nye dramasjefen må ha gode samarbeidsevner.

Den nye dramasjefen skal ifølge stillingsannonsen ha evnen til å inspirere og involvere medarbeiderne, samarbeide godt med redaksjonelle miljøer, både i og utenfor NRK, og ha gode kommunikasjonsferdigheter.

Under det første punktet for kvalifikasjoner står det at kandidaten også må ha «dokumenterte samarbeidsevner».

Mye kritikk NRKs dramaavdeling har tidligere vært i hardt vær, og i fjor høst fikk dramasjef Rossiné mye kritikk fra flere hold.

Blant annet har «Dag»-skaper, Øystein Karlsen og skuespiller Anders Baasmo Christiansen kritisert dramasjefen i kronikker i Dagbladet, der nettopp mangelen på samarbeidsevner har vært i fokus. Rossiné ble blant annet omtalt som en «eneveldig småkonge».

Kulturredaktør i NRK, Hege Duckert, sier til Dagbladet at det viktigste de søker i en ny dramasjef er et menneske med et sterkt engasjement for TV og drama, i tillegg til en god produksjons- og økonomiforståelse og gode lederegenskaper.

- Samarbeidsevner er nevnt flere ganger i annonsen. Er den vektleggingen en konsekvens av den tidligere kritikken av avdelingen?

- Det å være dramasjef i NRK innebærer mye samarbeid, både internt og eksternt, og det er derfor også viktig i stillingsannonsen, sier Duckert til Dagbladet.

Vil ansette før sommeren - Er det noen aktuelle kandidater allerede?

- Dette er en åpen prosess og vi er spente på responsen nå etter at stillingen er utlyst. Det er mange som har tatt kontakt og er nysgjerrige på stillingen, sier hun.

Duckert håper at folk fra TV- og filmbransjen, som har vært opptatt av denne stillingen og dens betydning, nå vil komme på banen og sende en søknad.

Fristen for å sende inn søknad er satt til 15. mai.

- Slike prosesser tar gjerne litt tid, men vi har satt en søknadsfrist til 15. mai, og håper å få ansatt noen før sommeren, sier hun.