I fotsporene til Neil Young

Ikke alt som kom fra punken på sent 80-tall og tidlig 90-tall var «grønsj». Så er du ute etter noe roligere enn Nirvana, Pearl Jam og Foo Fighters, er muligens Chris & Carla noe for deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Chris & Carla er til og med roligere enn mange andre band innen den alternative countryrocken. Duoen er soloprosjektet til de to frontfigurene i det amerikanske countryrock-bandet The Walkabouts. I kveld spiller de på So What!

Walkabouts, Chris og Carla

Walkabouts har sine røtter i den amerikanske folkemusikken, så vel som rock og punk. Chris Ekman dannet i 1984 bandet sammen med brødrene Curt og Grant. De hadde til da spilt i en rekke punk og popband sammen med sangeren Carla Torgersen. Bandsammensetningen varierte etter det, men Eckman og Torgersen forble gruppas frontfigurer som sangere og tekstforfattere. Noe som ga spiren til sideprosjektet Chris & Carla.

Chris & Carla debuterte i 1993 med det kritikerroste live-albumet «Shelter for an Evening», og to år senere kom «Life Full of Holes» med storheter som Peter Buck fra REM og Tindersticks med på laget. Chris Eckman har også samarbeidet og spilt med norske Midnight Choir.

Turnéen til «Life Full of Holes» ga også liv til duoens siste plate, livealbumet «Ljubljana», som kom ut først i 1999, med egne låter og covere av blant andre Neil Young og Nick Cave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer