I full sving

Variasjon over kjente jazztradisjoner.

CD: Voi, voi, for en feiende rapsodi over cocktail- og svingjazz! Hilde Louise Asbjørnsen (31) skriver ikke altfor intrikate sanger i de beste tradisjoner og framfører dem friskt og humørfylt på en plate som gynger og sitrer av musikalsk overskudd.

Hilde Louise Asbjørnsen er fra Sykkylven og markerte seg først som revyartist. Sammen med Lene Kongsvik Johansen har hun høstet mye god mottakelse med duoen Asbjørnsen & Johs. Dette er hennes fjerde soloplate. Blant annet har hun lagd en hyllest til Monica Zetterlund – åpenbart en dyp inspirasjonskilde – på plata «No vil eg vake med deg».

Med et sterkt lag av entusiastiske musikere leverer Asbjørnsen denne gangen en melodiøs jazz light-plate av høy kvalitet. Helt essensiell for prosjektet er Anders Aarum, som foruten å produsere og arrangere spiller piano og hammond på flere av låtene. Her veksler det fra sprelsk rytmefest til tangoinspirerte trekkspillfantasier, fra drømmende stillferdighet til twangy, fortellende sanger med blåser-, piano og gitarsoloer godt egnet til å smyge seg rundt barkrakk-flørtere og pjolterkamerater på nærmeste nattkafé. Våren er kommet, og Hilde Louise Asbjørnsen er et talent i full og fargerik blomstring.