FIKK KRITIKK:  Underholdningsavdelingen  på NRK fikk kritikk av en sint mor forrige uke. Foto: Lars Eivind Bones
FIKK KRITIKK: Underholdningsavdelingen på NRK fikk kritikk av en sint mor forrige uke. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

I fyr og flamme over NRK

Vi får håpe at den sinte moren husker å sette Netflix på «KIDS».

Meninger

Kirsten Falch er sint mor og i fyr og flamme. Årsaken er en sketsj fra seneste «Underholdningsavdelingen» der en boligmekler forsøker å selge et dødsbo med blodspor på gulvet og lik strødd utover. Programmet har aldersgrense 11 år.

«Sketsjen gikk langt over streken», skriver den sinte moren i sitt innlegg på dagbladet.no. Hun så nemlig programmet med sine to sønner på snart 11 og 13.

Falch skriver videre at det er uhørt av redaksjonen å sende slike groteske innslag i et familieprogram: «Det er kynisk og råttent gjort mot barn og unge, som vi foreldre prøver å skjerme så godt vi kan mot all den volden som skjer i verden». Hun har omtrent sluttet å se og høre på nyhetene mens barna er i rommet, både på TV og radio, må vite.

Det er forståelig at mor Falch reagerer. Det er ikke vanlig å få både hele og halve lik servert midt i tacoen.

For fans av Martin Beyer-Olsen- NRKs enfant terrible- og hans absurde humor er sketsjen både fornøyelig og interessant. Det er mye vi kan diskutere ved den. Hvem er verst, mekleren eller interessenten? Er det et realistisk bilde på et hett boligmarked, selv om det av komiske årsaker selvsagt er overdrevet? Lurer mekleren interessenten inn i en felle? Og hvordan reagerte Falch på sketsjen om læreren med ukontrollerte bevegelser? Han slo til elever med balltre, NRK!

Men det er ikke den debatten den sinte moren etterlyser. Hun vil refse NRK for ikke å ha, som hun skriver, «et rimelig bevisst forhold til hva som sendes på tidspunkter hvor barn i 10-12-årsalderen lett kan komme til å se på TV».

Ifølge Medietilsynet er filmer med en utrygg stemning eller en tematikk som kan virke opprivende eller forstyrrende på barn mellom 7 og 11 år, typiske eksempler på filmer som får en 11-årsgrense: «Voldshandlinger i en humoristisk eller urealistisk sammenheng aksepteres normalt i filmer for barn og unge over 11 år.» Dermed er det NRK holder på med, helt innenfor. Lik på TV er voldsomt, ja visst, men i en humoristisk sammenheng aksepteres det normalt for barn og unge over 11 år.

Kirsten Falch, sint mor, avslutter sitt innlegg med følgende oppfordring: «Jeg oppfordrer derfor til boikott av NRK og «Underholdningsavdelingen» og kommer med følgende krav fra oss som fortsatt kun ser på «gammeldags TV»: Voldsfri familieunderholdning på lørdagskveldene! Ellers går jeg også over til Netflix og nett-TV og slutter å betale lisens!» Vi får håpe hun kun laster ned NRK Super-appen og husker å sette Netflix på «KIDS».