I fyr og flamme

BESSERUDTJERNET (Dagbladet): Tor Endresen åpnet sommeren med et skikkelig Kollen-brøl under gårsdagens «Ta sjansen»-show.

- Her er det flott å være, men du får meg ikke ut i vannet! sier Tor.

Mens andre tar ferie, skal den smørbilde bergenseren synge Norge på langs og tvers i sommer. Tidligere denne måneden slapp han sin engelskspråklige cd «Blue». I kveld holder han konsert på Smuget i Oslo.

- Deretter følger resten av landet. Jeg gleder med spesielt til Nord-Norge-turneen, som varer i nesten to uker. Tenk, sol døgnet rundt, sier Tor.

Autografer

Tor framførte to sanger fra scenen, men bare den ene «Two 4 Five, Five 4 Love» blir vist på tv kommende lørdag, når NRK skal vise høydepunktene fra festen i Kollen.

- Jeg er veldig fornøyd med plata, og den har fått mange fine kritikker. Skulle den hatt en undertittel, måtte det bli «Endresen Complete». Her viser jeg hele registeret mitt: soul, pop og ballader.

Tor er en populær artist, både barn og mødrene deres flokker seg rundt ham og vil ta bilder og ha autografer. Også Kollen-maskotene setter pris på den folkekjære fyren.

Våt brud

I går tok 10000 sjansen, og tok med seg tursekken og sitteunderlag for å være med på sommerens store familiefest i Holmenkollen. Benket rundt Besserudtjernet fikk de - som vanlig - oppleve merkelige farkoster som suste ned i vannet.

Flere freestylere utførte halsbrekkende akrobatikk, som endte med mageplask og latter. Ingen av syklistene klarte å komme tørrskodd til den flytende øya i midten av tjernet.

Måtte gifteklare «Bromsdalsbrura» fra Lyngdal ha bedre lykke med seg inn i ekteskapet, for hun klasket panna i flytebrygga før hun havnet i vannet.

- Men det ble i hvert fall en våt brud, kommenterte Jon Herwig Carlsen lystig.

«Rosa på ball»

To svensker fikk stor applaus fra publikum: sykkelakrobaten Malte Knapp og trubaduren Sven-Bertil Taube.

Førstnevnte gjorde imponerende kunstner på enhjulede sykler, med og uten vinkler og variabel høyde opp til fire meter.

Den folkekjære svenske sangeren bød på klassikere som «Rosa på ball» og «Så lenge skutan kan gå» av faren Evert Taube.

Arrangøren, Skiforeningen, har all grunn til å være fornøyd med folkefesten. Værgudene var vennlige, og bare noen få minutter i løpet av over tre timer lange showet smådryppet det litt.

anders.gronneberg@dagbladet.no

SANG I KOLLEN: Tor Endresen trives i Holmenkollen. I går sang han for 10 000 ved Besserudtjernet.