I gang med Harry Potter-leksikon

J.K. Rowling har det travelt.

SKRIVER LEKSIKON: Harry Potter-forfatter J.K. Rowling er i gang med et nytt Harry Potter-leksikon, samtidig som hun jobber med sin første roman for voksne. Foto: SCANPIX / REUTERS/David Moir
SKRIVER LEKSIKON: Harry Potter-forfatter J.K. Rowling er i gang med et nytt Harry Potter-leksikon, samtidig som hun jobber med sin første roman for voksne. Foto: SCANPIX / REUTERS/David Moir Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): J.K. Rowling ligger ikke på latsiden. Det er knapt en uke siden Dagbladet skrev at hun hadde røpet tittelen og litt av innholdet i sin nye bok - sin første for voksne, og helt løsrevet fra «Harry Potter»-universet.

Nå forteller hun at hun også er godt i gang å lage det lenge varslede «Harry Potter»-leksikonet, som skal gi oversikt over hele det fantasyuniverset hun har blitt så berømt for. Det skriver blant andre avisa The Guardian.

Ny nettside Det er under «Frequently asked questions»-fanen på hennes egen hjemmeside at hun forteller om leksikonet.

- Jeg har lenge lovet å lage et leksikon om Harrys verden, og jeg har begynt arbeidet med dette nå, skriver Rowling, og forteller dessuten at noe av materialet også vil være å finne på det nye nettstedet Pottermore.

Nettstedet ble opprettet i fjor sommer, men åpnet dørene for alle brukere først i forrige uke. Her kan fansen blant annet kjøpe de nye ebokversjonene av «Harry Potter»-bøkene, få tilgang til nytt materiale, spille spill, samle poeng, og så videre. 

- Det kommer nok til å bli en tidkrevende jobb, men når jeg er ferdig, vil jeg donere alle inntekter til veldedighet, skriver Rowling videre på hjemmesiden sin om leksikonet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer