I gang med Harry Potter-leksikon

J.K. Rowling har det travelt.

SKRIVER LEKSIKON: Harry Potter-forfatter J.K. Rowling er i gang med et nytt Harry Potter-leksikon, samtidig som hun jobber med sin første roman for voksne. Foto: SCANPIX / REUTERS/David Moir
SKRIVER LEKSIKON: Harry Potter-forfatter J.K. Rowling er i gang med et nytt Harry Potter-leksikon, samtidig som hun jobber med sin første roman for voksne. Foto: SCANPIX / REUTERS/David MoirVis mer

(Dagbladet): J.K. Rowling ligger ikke på latsiden. Det er knapt en uke siden Dagbladet skrev at hun hadde røpet tittelen og litt av innholdet i sin nye bok - sin første for voksne, og helt løsrevet fra «Harry Potter»-universet.

Nå forteller hun at hun også er godt i gang å lage det lenge varslede «Harry Potter»-leksikonet, som skal gi oversikt over hele det fantasyuniverset hun har blitt så berømt for. Det skriver blant andre avisa The Guardian.

Ny nettside
Det er under «Frequently asked questions»-fanen på hennes egen hjemmeside at hun forteller om leksikonet.

- Jeg har lenge lovet å lage et leksikon om Harrys verden, og jeg har begynt arbeidet med dette nå, skriver Rowling, og forteller dessuten at noe av materialet også vil være å finne på det nye nettstedet Pottermore.

Nettstedet ble opprettet i fjor sommer, men åpnet dørene for alle brukere først i forrige uke. Her kan fansen blant annet kjøpe de nye ebokversjonene av «Harry Potter»-bøkene, få tilgang til nytt materiale, spille spill, samle poeng, og så videre. 

- Det kommer nok til å bli en tidkrevende jobb, men når jeg er ferdig, vil jeg donere alle inntekter til veldedighet, skriver Rowling videre på hjemmesiden sin om leksikonet.

Millionsalg
Inntektene ligger uansett an til å bli formidable. Da Potter-bøkene kom ut i ebokformat i Storbritannia for to uker siden, solgte de for over én million pund i løpet av de første tre dagene, ifølge bransjebladet The Bookseller. Den forrige nye boka Rowling utga innenfor Potter-universet, eventyrboka «Skalden Skurres historier» (2008), solgte i 368 000 eksemplarer de første tre dagene, skriver the Guardian.

Interessen for den nye boka hun skriver for voksne har også vært stor. Den vil få tittelen «The Casual Vacancy», og forventes å komme ut 27. september i år.