Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I «Good Christian Bitches» går sex og kirkesang hånd i hånd

Ny dramakomedie fra mannen bak «Sex og Singelliv».

FRUSTRERTE:  Hos kvinnene i tv-serien «Good Christian Bitches» står kristendommen høyt, men troen setter ikke en demper for et utsvevende liv. Blant annet verdsetter de en dypt utringning - ettersom det får korset til å henge rett. Foto: TVNorge
FRUSTRERTE: Hos kvinnene i tv-serien «Good Christian Bitches» står kristendommen høyt, men troen setter ikke en demper for et utsvevende liv. Blant annet verdsetter de en dypt utringning - ettersom det får korset til å henge rett. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): Den 18. april har dramakomedien «Good Christian Bitches» (GCB) premiere på TVNorge. I hovedrollen møter vi Leslie Bibb som Amanda Vaughn. Etter tjue år må hun flytte tilbake til sitt sterkt religiøse hjemsted, hvor fortida innhenter henne.

- Hun reiser tilbake til Dallas etter at grunnen blir revet vekk under føttene hennes, og flytter inn hos moren. Da hun drar tilbake, tror hun at high school-tida er et tilbakelagt kapittel, men det er den ikke, sier Bibb til TV Guide Magazine.

Frustrerte fruer Amanda var nemlig en av de overlegne jentene på skolen, og blir omtalt som en skikkelig bitch. Grunnen til at hun flytter hjem, er fordi ektemannen dør i ei bilulykke sammen med elskerinna. Men selv om Amanda har forandret seg, har ikke medelevene fra high school det.

- Amanda var veldig slem mot meg på videregående, så når hun kommer tilbake, blir jeg ikke spesielt glad, sier Kristin Chenoweth til TV Guide Magazine, som spiller Carlene Cockburn.

Serien hadde premiere på den amerikanske tv-kanalen ABC den 4. mars. Sørstaskvinnene er ikke redde for å kombinere sitt skinnhellige image med et materielt liv og hyppige besøk i skjønnhetssalongen. I GCB går sex og kirkesang hånd i hånd.

- De rettferdiggjør alt gjennom bibelsitat, og er nokså dobbeltmoralske. Serien kan sammenliknes med, og er den nye «Frustrerte fruer». Dette er kvinner som overdramatiserer hverdagshendelsene. Når det i tillegg er utroskap og menn inne i bildet, blir det mange morsomme situasjoner, sier Gudmund Bjotveit, informasjonskonsulent i TVNorge.

Stjerneprodusenter Serien er basert på den bestselgende boka med samme navn av Kim Gatlin.

Produsent Robert Harling oppdaget den da han var på en av sine mange turer til Texas. Etter å ha lest boka, ønsket han å kjøpe rettighetene for å lage film eller Broadway-show, men oppdaget at de allerede var solgt.

Kort tid etter spiste han middag med kameraten Darren Star, som blant annet har produsert «Sex og singelliv»-serien og -filmene. Da fikk han seg en overraskelse.

FLYTTER HJEM:  Amanda Vaughn spilt av Leslie Bibb (til høyre) blir nødt til å flytte hjem til mor Gigi (spilt av Annie Potts, til venstre) da ektemannen omkommer i ei bilulykke. På hjemstedet er alt som før, selv om hun har forandret seg. Foto: TVNorge
FLYTTER HJEM: Amanda Vaughn spilt av Leslie Bibb (til høyre) blir nødt til å flytte hjem til mor Gigi (spilt av Annie Potts, til venstre) da ektemannen omkommer i ei bilulykke. På hjemstedet er alt som før, selv om hun har forandret seg. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg kjøpte denne boka. Jeg har aldri vært i Texas, og vet ingenting om stedet, så vil du være med og jobbe med dette prosjektet, var spørsmålet Harling fikk av Star, ifølge LA Times.

- Jeg tenkte at det må være Gud som snakker til meg, sier Harling til avisa.

De to har produsert serien sammen med Victor Nelli, som tidligere har jobbet med «Ugly Betty».

Fasade Bjotveit i TVNorge tror den nye serien vil appellere til et bredt spekter av kvinner, fordi det er lett å drømme seg bort.

- Det er mye designklær og bling pakket inn i lett underholdning. Disse kvinnene har en pen fasade, men alle har sine skjeletter i skapet. Blant annet har en av dem en homosfil ektemann. Her er fasade alt, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling