I grenseland

Hektisk hevndrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Er arabiske menn bosatt i dagens Danmark fullstendig fastlåst i gamle, voldelige tradisjoner? Er de mannssjåvinister og drittsekker, ignorante i forhold til tida de lever i? Har de alle en tendens til å løse enhver konflikt med kniv eller knyttneve? Hvis man baserer sin kunnskap om temaet utelukkende på denne danske filmen er det lett å tro dette.

Høyt tempo

Det handler om hevn. Og ære. Og den eldgamle, men dessverre stadig aktuelle konflikten mellom sjia- og sunnimuslimer. Jamil, en ung mann med hissig temperament, har med fortvilelse sett at hans far har valgt å forholde seg rolig når Jamils mor ble et offer for sjia-sunnikonflikten. Faderens unnlatelsessynd, hans avgjørelse om å ikke gjengjelde drapet, har gnaget sønnen så lenge at han nå bestemmer seg for å ta saken - og kniven - i egne hender. Debutregissør Shargawi, som er av dansk-palestinsk opprinnelse, har valgt å gi dramaet thrillerdrakt. Tempoet er høyt og de ekstreme nærbildene, den hektiske redigeringen og det håndholdte kameraet, krever sitt. Denne ekstremformen kler actioneksesser som Jason Bourne og James Bond, men føles litt malplassert her. Den skaper også unødig forvirring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer