I grøfta med motorsykkel

Morten Harkets (38) og Aqua-Lenes (24) hemmelige motorsykkeltur til Sørlandet endte i grøfta. Popstjernene ble ikke skadet da luksussykkelen veltet ved Kragerø, men de måtte ta taxi til Lenes hjemsted, Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens romanseryktene mellom Norges to største popstjerner er på det heteste, legger de altså ut på den eventyrlige turen som ender galt.

Det var sist onsdag at Morten Harket inviterte Lene Nystrøm - best kjent som Aqua-Lene - på motorsykkeltur nedover mot Sørlandet. På vei hjem igjen var uhellet ute ved Tangenkrysset i Sannidal, like ved Kragerø. Det var midnatt da pop-kjendisene
kjørte av veien.
Da hverken Morten eller Lene var skadet - og samtidig ønsket å holde en lav profil - fant de det klokest å ringe etter drosje. Bilen var på plass for å hente sine passasjerer rundt 00.30. Sykkelen var da hensatt i veikanten. Parets bestemmelsessted var
Tønsberg.

Tre dager etter ulykken bekreftet Morten Harkets advokat, Oscar Ihlebæk, for første gang at popstjernen skal skilles fra sin svenske kone, Camilla Malmquist Harket. Paret har tre barn, og har lenge hatt hver sin leilighet.

I dekning

Ryktene om en het romanse mellom Morten Harket og Aqua-Lene oppstod etter at de traff hverandre på Spellemansprisen i vinter. Siden dengang har Morten blant annet opptrådt som rådgiver for Lene og Aqua. Men begge nekter å kommentere om de har et

kjærlighetsforhold.

De to pop-kjendisene er nå gått helt i dekning for pressen. Ingen av dem er tilgjengelige for kommentarer - hverken om motorsykkelulykken eller romanseryktene.
Men Morten Harkets rådgiver, Atle Kigen, bekrefter overfor Dagbladet at Morten har fortalt ham om ulykken.

- Morten ønsker overhodet ikke å kommentere ryktene om et forhold mellom ham og Lene. Det går så mange historier, sier Kigen.

- Jeg møtte Morten på onsdag. Han skriver nye låter, er frisk og rask og uten en skramme, så ulykken kan ikke ha vært alvorlig, legger han til.

Aqua-Lene er for tiden på ferie før hun skal i gang med sommerkonserter og gruppas nye album.

- Lene er på ferie i utlandet, og ikke tilgjengelig for kommentarer, sier hennes far, Tore Nystrøm, til Dagbladet.

I et angivelig intervju med engelske Daily Star, som gjengis i Se og Hør denne uken, skal Aqua-Lene ha bekreftet forholdet til Morten. Men som Dagbladet skrev om tidligere i uken, tilbakevises dette av Aquas plateselskap.

Jornalført

Det er noe uklart hva som skjedde ulykkesnatten, men sykkelen må ha kommet ut av kontroll og veltet. Morten og Lene hadde flaks, og ble ikke skadet. Motorsykkelen ble bare påført mindre skader, noe Dagbladet får bekreftet av eieren av den flunkende nye

Triumph'en, Colbjørnsen & Co i Bærum.

Det var UP-tjenestemann Sigmund Fjeldstad som fant den hensatte sykkelen torsdag, og han kunne konstatere at den kun var kjørt 50 mil.
- Sykkelen hadde bare små skader i lykta og på kåpa. Jeg kunne ikke se tegn til utforkjørsel der jeg fant sykkelen, sier han.

UP-tjenestemannen mener derfor at motorsykkelen må ha kjørt ut av veien et stykke unna.

Dagbladet får opplyst fra politiet i Kragerø at det kom melding inn på kammeret ca klokka 12, fra UP. Meldingen gjaldt den hensatte sykkelen. Den nye, grønne Triumph'en hadde prøveskilter, går det fram av journalen.

Da ingen øvrige uregelmessigheter ble notert, ble motorsykkelens eier kontaktet. Importøren Colbjørnsen & Co sto selv for hentingen av sykkelen seinere på dagen - på egen bekostning. Kunden skulle ikke lastes for noe, får Dagbladet vite.

Sjåføren som plukket opp de to forulykkede stjernene, vil ikke si noe mer om kjøreturen, eller om hva de to snakket om i baksetet. Som avtalt satte han av passasjerene i nærheten av Lenes barndomshjem i Tønsberg, etter en halvannen times kjøretur.

Slipper å betale

Utleie-ansvarlig i firmaet Colbjørnsen & Co, Hans Jørgen Landstad, forteller til Dagbladet at det var bare små skader på sykkelen. Harket, som sto som låner av demo-sykkelen, vil ikke bli holdt økonomisk ansvarlig for reparasjonen.

- Bare en bagatell, sier Landstad til Dagbladet.

Skadene gjorde det imidlertid vanskelig å kjøre sykkelen. Derfor lot Morten Harket og Aqua-Lene luksussykkelen stå igjen i veikanten.

Motorsykkelfirmaet vil ikke gi noen øvrige opplysninger om sykkelen og kunden. Morten Harket skal ennå ikke ha kjøpt Triumphen.

Morten Harket tok motorsykkellappen allerede i 1988, da A-ha-hysteriet var på topp. De første kjøretimene hans ble helt spolert av hylende fans. Siden den gang skal han ha blitt en rutinert motorsykkelkjører, godt ansett i MC-miljøet.

RYKTENE om et forhold mellom MNorten Harket og Lene Nystrøm begynte for alvor å svirre etter Spellemann-showet i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer